Полковник Иван Мертвишчев от Генералния щаб на руските въоръжени сили

...
Полковник Иван Мертвишчев от Генералния щаб на руските въоръжени сили
Коментари Харесай

Една перална машина би решила проблемите. Полковник от руския генерален щаб е разследван за подкуп

Полковник Иван Мертвишчев от Генералния щаб на съветските въоръжени сили е изискал като рушвет скъпа пералня от собствен зависещ. Това заяви, като се базира на " Комерсант ". Гарнизонен боен съд в Москва е сложил под домакински арест полковник Мертвишчев за два месеца.

Пералните са една от " полезностите ", за които се съобщаваше в първите дни на войната, че съветски бойци са мародерствали в Украйна и са се опитвали да изпратят до домовете си през Беларус.

Мeртвишчев дава отговор за призоваването на наборни бойци. След есенната наборна акция е трябвало да инспектира мобилизационната работа на московския Раменски регион. Седмица преди инспекцията Мертвишчев се е обадил в службата за набиране на бойци в Раменки и е споделил, че набирането на бойци в службата върви зле и че сигурно ще откри нещо, за което да се хване, даже в случай че всички документи са изрядни.

" Една перална машина за най-малко 70 000 рубли (около 2200 лева.) би решила проблемите ", е представен да споделя Мертвишчев на военният комисар на Раменки. Комисарят видимо се е съгласил с подкупа и се е свързал с Федералната работа за сигурност (ФСБ).

Мертвишчев е арестуван, до момента в който получава пералнята. Може да бъде наказан на до 12 години затвор и санкция до 4,2 милиона рубли за искане на рушвет. Той е направил цялостно самопризнание за виновността си. ФСБ и Следственият комитет ще ревизират дали е взел участие в други сходни закононарушения.

Проверка на Свободна Европа в съветски конгреси за военни демонстрира, че има истории за изнудване от страна на Мертвишчев и през 2020 година

След началото на войната на Русия против Украйна се появиха голям брой сигнали за корупцията в съветската войска. а по какъв начин армията сама ограбва личните си хранилища.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР