Поливането на саксийни растения, отглеждани у дома или в офиса,

...
Поливането на саксийни растения, отглеждани у дома или в офиса,
Коментари Харесай

Поливане на стайни растения у дома: колко често да поливате цветя

Поливането на саксийни растения, отглеждани вкъщи или в офиса, е в основата на грижите им. Ние съветваме по какъв начин вярно да поливате стайни растения, отглеждани в жилища и какъв брой постоянно да го вършиме.

Стайни растения би трябвало да се поливат, с цел да им се обезпечи нужната вода за цялостен живот. Изискванията към водата в саксийните растения се трансформират, до момента в който порастват. Времето на годината също е значимо. Саксийните растения се нуждаят от най-вече вода по време на цъфтежа. По-малка е потребността от вода през зимния покой на растенията.

Корените на растение, отглеждано в саксия, имат лимитирана повърхност на уголемение. Количеството субстрат, в който те порастват, също е лимитирано. Ето за какво е значимо субстратът да има мокрота, подобаваща за обещано растение. И ние можем да осигурим това посредством поливане. Когато няма задоволително вода, растението става все по-отпуснато, едва и в последна сметка изсъхва. Устойчивостта на дефицит на вода зависи от водните потребности на растението. 

Кога да поливате саксийни растения

Ние решаваме дали растението би трябвало да се полива, откакто проверим наличието на влага в субстрата в саксията. Най-добрият метод да го извършите е да поставите пръста си в земята - в случай че усетите, че е влажен, не го поливайте, а когато усетите, че е изсъхнал - растението би трябвало да се полива.

Също по този начин би трябвало да помним, че непотребната вода може да навреди на саксийните растения доста повече от нейния недостиг.

Колко постоянно да поливате саксийни растения

Консумацията на вода на растението е пропорционална на площта на листата му (колкото повече листа, толкоз повече вода се нуждае от растението). Зависи и от влажността на въздуха и температурата на помещението, в което е сложено растението - колкото по-топло и изсъхнало е належащо растението, е належащо по-често поливане.

Честотата на поливане зависи също от размера и свойствата на субстрата в саксията: растенията, растящи в по-големи контейнери и в богата на хумус pocva, изискват по-рядко поливане от тези, отглеждани в дребни саксии и пясъчна pocva.

Видът на саксиите също е значим - растенията, засадени в керамични саксии, би трябвало да се поливат по-често(глина) с порести стени, през които водата елементарно се изпарява. Растенията, които порастват в пластмасови саксии, се поливат по-рядко.

Запомнете:

- Растение, което изисква доста мокър субстрат, би трябвало да се полива, тъй че pocvaта да е непрекъснато изцяло влажна, само че да не е наситена с вода. Трябва да помните, че даже горният пласт на субстрата в саксията не би трябвало да е изсъхнал.

- Растението, което би трябвало да има мокър субстрат, би трябвало да се полива по подобен метод, че горният пласт на субстрата (1-2 см) да изсъхне сред поливанията, само че под този пласт субстратът е мокър.

- Растение, което се нуждае от леко мокър субстрат, би трябвало да се полива, тъй че pocvaта да изсъхне до половината от височината на саксията сред всяко поливане.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР