Полицията задържа и иззе от 63-годишен мъж 1 кг кокаин

...
Полицията задържа и иззе от 63-годишен мъж 1 кг кокаин
Коментари Харесай

Иззеха 1 кг кокаин и малко под 5 кг хероин от дома на 63-годишен мъж

Полицията задържа и иззе от 63-годишен мъж 1 кг кокаин и малко под 5 кг хероин, заровени в двора на къщата му в габровското село Гергини, оповестиха от Окръжна прокуратура-Пловдив.
Мъжът е с чисто правосъдно минало у нас, само че е бил осъждан и лежал 5 години в затвор в Турция за трафик на опиати, оповести зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. До сполучливата реализация на интервенцията се стига, откакто на преди няколко дни стартира наказателно произвеждане, обвързвано със задържането на турски жител и две дами от Столипиново. Жените бяха арестувани с 300 грама хероин и малко количество кокаин и им бяха повдигнати обвинявания.
„ В хода на това следствие под управлението на Окръжна прокуратура и в тясно взаимоотношение с престъпна полиция Пловдив разплитането на случая продължи”, сподели прокурор Гавраилов. В резултат от дейните процесуално следствени дейности през вчерашния ден е било открито друго лице, което живее на територията на село, покрай Габрово, където полицейските чиновници от Габрово, след издадено разпореждане от Пловдивската прокуратура са подхванали дейности за задържането му. При това задържане са били иззели сериозните количества кокаин и хероин. Лицето е арестувано с полицейска мярка, а в понеделник следва задържането му за 72 часа и покачване на обвинявания.
По думите на зам.-директора на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово Цветан Петков с помощта на светкавичната им реакция и благодарение на подадената им точна и изчерпателна информация от пловдивските сътрудници е била локализирана къщата, където живее мъжа и той е бил арестуван в автомобила му, в миг в който е потеглял за да се отърве от опиата. Заподозреният е бил спрян, а в краката му се е виждал черен пакет. След извършената сказка същият е удостоверил, че държи хероин и кокаин на територията на къщата, която населява. Съдействал е, като е завел служителите на реда на място, на което същата заран е бил заровил 18 пресовки хероин, откакто е схванал, че е арестуван колегата му – турския жител. В черния пакет в краката му пък е имало 1 кг кокаин. Той е декларирал, че е тръгнал да се чисти от опиатите. При претършуване на жилището му са открити и ловна пушка и муниции за нея, също усърдно опаковани, приготвени за закопаване.
„ Ако бяхме закъснели и минута, щяхме да пропуснем сполучливата реализация”, сподели Петков.
Неофициалната информация, с която разполагат полицията и прокуратурата е, че двамата с турския жител се познават от пандиза в Турция, където са лежали.
До 15 години затвор и санкция до 100000 лв. грозят габровеца, който е държал изключително огромни количества високонаркотични субстанции в дома си, предопределени за разпространяване. По думите на наблюдаващия прокурор Марин Пелтеков, точната стойност на конфискуваните субстанции ще бъде потвърдена след химични разбори, с цел да бъде открита концентрацията на упойващото вещество, защото от това зависи и цената.
С оглед на откритите количества, държани у него, са дадени инструкции за покачване на обвинявания и следва в понеделник да бъде импортирано искане в Пловдивския областен съд за постановяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража”. Интересното за този мъж е, че е с чисто правосъдно минало тук, само че е излежал 5 години затвор в Турция, където през 2014 година е бил арестуван за трафик на 11 кг хероин.
Задържаното в дома на мъжа оръжие е предмет на друго досъдебно произвеждане на районната прокуратура в Габрово, споделиха още от прокуратурата.
Турският жител, който бе арестуван в Пловдив на 19 август, към този момент има повдигнато обвиняване от през вчерашния ден за държане и опит за разпространяване на опиати. Той е арестуван под стража. Двете дами също са с повдигнати обвинявания. Те са освободени с парична гаранция от по 3000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР