Полицията взела книжката и спряла от движение колата на шофьор,

...
Полицията взела книжката и спряла от движение колата на шофьор,
Коментари Харесай

Мустафа не пие, но полицаи го спряха и му взеха книжката заради алкохол

Полицията взела книжката и спряла от придвижване колата на водач, който е бил потвърдено изтрезнял, поради приложимост на алкохол. За това алармира самият пострадал. Севгин Мустафа е спрян от патрул на поморийската полиция край с. Бата през ноември.

Следва регулярна инспекция за алкохол, резултатите от която, изненадват учителя от руенското село Сини хълм:

„ По принцип – алкохол не пия. Отидох – тестваха ме. Аз не внимавах доста, тъй като знам, че нищо не съм пил. Отдръпнах се и почнаха да се смеят „ К‘во си пил, к‘во си пил “… Викам: „ Нищо “. „ Ела, ела, да видиш “. Показва ми дрегера – 1.76. Помолих ги за още един тест, обаче ми отхвърлиха. Направо почнаха – смъкват номерата, взеха ми книжката… “, твърди мъжът.

Севгин е задържан за 24 часа, наложени са му две заповеди, с които книжката му е отнета, а автомобилът е спрян от придвижване. Резултатите от кръвната проба демонстрират, че той не е употребявал алкохол. Досъдебното произвеждане против него е прекъснато, заради липса на закононарушение, а административният съд анулира и двете заповеди, заради същия факт.

Книжката му е върната, само че полицията апелира двете решения пред Върховен административен съд, разяснява неговият юрист Георги Михов:

„ Той не може да употребява автомобила, не може да го продава, не може да го стопира от придвижване. Дължи и налози за това. Има винетка, която е купил. Платил си е таксата. Ще поучавам клиента си да предяви иск по Закона за отговорността на страната за вреди, породени на жители “

До решението на висшия съд, Севгин не може да употребява автомобила си, а то ще излезе, съгласно практиката, след към година, делата още не са планувани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР