Полицията във Варна задържа нагъл измамник от Фейсбук. Той е

...
Полицията във Варна задържа нагъл измамник от Фейсбук. Той е
Коментари Харесай

Измама в социалните мрежи: Мъж набирал пари за болни деца, превеждал ги в сметка на съпругата му

Полицията във Варна задържа безочлив лъжец от Facebook. Той е набирал средства за заболели деца, само че парите постъпвали по сметката на брачната половинка му. А сигналът за измамата подала майката на едното от болните деца.

Всичко почнало през август. 34-годишният варненец решил да завоюва лесни пари на гърба на две заболели деца. Организирал подправена благотворителна акция и почнал да разгласява постове в една от най-големите групи във Facebook " Забелязано във Варна " с апел да се подаряват средства.

" Тези свои апели е придружавал със фотоси на лица, за които фактически е имало проведени дарителски акции, само че като набирателна сметка е бил показал сметката на своята брачна половинка ", сподели Станислава Бакалова, представител на Районна прокуратура-Варна.

Измамата траяла близо месец, до момента в който не била разкрита, а мъжът - арестуван.

" Не е прочут на органите на Министерство на вътрешните работи. Не е бил осъждан и в разпита си като обвинен е направил цялостни признания. В момента е с мярка за неотклонение " парична гаранция " и работата по случая продължава ", добави още Бакалова.

34-годишният варненец към този момент е с повдигнато обвиняване за машинация, осъществявана за нескончаем интервал от време. Наказанието, планувано в закона, е от 1 до 6 години отнемане от независимост.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР