Полицията във Варна ще вземе сериозни мерки за опазване на

...
Полицията във Варна ще вземе сериозни мерки за опазване на
Коментари Харесай

Над 300 униформени и 6 кучета ще пазят реда на Спартак Варна - Черно море

Полицията във Варна ще вземе съществени ограничения за запазване на публичния ред преди, по време и след идното дерби сред тимовете на Спартак и Черно море от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази събота от 15:15 на стадион " Спартак " и е първа за двата отбора от повече от 13 години.

След изработен разбор на постъпила информация БФС и Главна дирекция " Национална полиция " дефинираха срещата сред двата отбора, като такава с висок риск от нарушение на публичния ред. Причината е съществуваща омраза сред двете агитки и по тази причина дуелът ще се играе през светлата част на деня и ще бъде обезпечена съответна защита.

За задачата са планувани 250 полицейски чиновници и 6 служебни кучета, а с изключение на тях ще се причислят елементи на Дирекция " Жандармерия ", с което броя на ангажираните с защитата става над 300 души, оповестиха от полицията във Варна. Очаква се на дуела да има и частни гардове.

Достъп до стадион " Спартак " няма да имат лица в нетрезво положение и такива, използвали наркотични субстанции. Полицията ще следи зорко и за внасянето на остри и рискови за здравето предмети, както и потреблението на пиротехнически средства. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със предпазен газ, също е неразрешен. Феновете ще бъдат проверявани подробно в подстъпите до стадиона, както и по входовете.

Униформените ще е на крайник още от 11 часа другата събота и ще ескортира до стадиона огромните групи ентусиасти. Тези на Спартак стартират да се събират на Червения площад към 11:30 часа, а по същото време последователите на „ моряците “ към този момент ще са пред паметника на Никола Спасов на „ Тича “.

След дуела служители на реда ще има и във основни улички към стадион „ Спартак “, с цел да се избегнат стълкновения сред агитките.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР