Полицията в Страсбург задържа 40 души, заподозрени в мащабни палеж

...
Полицията в Страсбург задържа 40 души, заподозрени в мащабни палеж
Коментари Харесай

220 коли изгоряха в новогодишната нощ в Страсбург

Полицията в Страсбург задържа 40 души, обвинени в огромни палеж в западните региони на града в новогодишната нощ. По предварителни данни 220 автомобила са били унищожени от пожари, заяви в сряда вестник " Dernieres Nouvelles d`Alsace ", представен от TACC.

" Никога не сме имали сходна обстановка ", призна заместник-кметът по сигурността на Страсбург Робърт Ерман. " Никога не съм виждал това да се прави: коли са подпалени под прозорците на къщите. Всички квартали на Страсбург бяха наранени по някакъв метод. ", предава " Фокус ".

Потребителите на обществените мрежи разгласяват фрагменти от нощните палежи, на който се виждат коли, обърнати наобратно и горящи тъкмо в средата на улиците. Вестникът отбелязва, че макар че префектурата на Департамента в Долен Рейн не уточни точния брой на унищожените коли, към този момент можем да кажем, че обстановката е най-малко два пъти по-лоша, в сравнение с година по-рано.

В процеса на потушаване на безредиците, траяли съвсем до сутринта, няколко чиновници на реда са били ранени. Съобщава се и за минимум един потърпевш жител от гърмеж на разпален автомобил.

Подобни произшествия се случиха в градовете Мюлюз, Мютциг, Оберне, Баре и Селестат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР