Полицията в Страсбург предприе днес операция за евакуирането на нелегален

...
Полицията в Страсбург предприе днес операция за евакуирането на нелегален
Коментари Харесай

Евакуираха лагер с над 200 мигранти от Източна Европа в Страсбург

Полицията в Страсбург предприе през днешния ден интервенция за евакуирането на незаконен лагер на мигранти от Източна Европа, ситуиран в южните околности на града. Това заяви радио "Франс бльо ", като се базира на информация от префектурата на департамента Долен Рейн, представено от ТАСС.

Според префектурата, в лагера имало "134 възрастни и 74 деца ". "Основно това били жители от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Балканския полуостров, кандидатстващи за пръв път за жителство във Франция ", се споделя в известието й. Всички са настанени в публични заведения за банкет на мигранти, до момента в който чакат решението по подадените от тях заявки.

Това е вторият незаконен лагер в този квартал на Страсбург, който локалните управляващи разселват. Първата интервенция беше през юни. Общо по данни на префектурата тя е протекция на територията на департамента от началото на годината шест незаконни лагера, от които в профилираните държавни приемни центрове са настанени 618 души.

В същото време префектурата заяви, че потокът от мигранти е толкоз забележителен напоследък, че в приемните центрове са останали доста малко свободни места. През юли беше установено, че миграционните потоци са се нараснали с 11,5 % спрямо 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР