Полицията в Северна Ирландия е под допълнителен натиск, докато разследва второ нарушение на данните

...
Смята се също, че полицейски лаптоп и радио са били
Коментари Харесай

Смята се също, че полицейски лаптоп и радио са били откраднати при кражбата в Нютаунаби, близо до Белфаст.

Разследването идва тъй като полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) вече е подложена на натиск заради „значително“ нарушение на данните, свързано с всички нейни служители и персонал – около 10 000 души.

PSNI обяви „критичен инцидент“ като разпространената информация включваше фамилните имена, инициалите, чиновете или степени, както и работните места и отделите на целия персонал на PSNI, но не включваше личните адреси на офицерите и цивилните.

Силата се извини след като по невнимание публикува информацията във връзка с искане за свобода на информацията (FOI) във вторник.

Лидерът на партията на Алианса Наоми Лонг каза, че е опасение, че член на персонала, който според нея е „относително младши", е имал достъп до чувствителните данни, добавяйки: „Сериозността на това не може да се подценява."

Изображение: Главният полицай Саймън Бърн съкращава почивката си

Данните са изключително чувствителни в Северна Ирландия, където полицията офицерите все още са спорадични мишени на дисидентски групи в бомбени и огнестрелни атаки, въпреки мирното споразумение от 1998 г., което до голяма степен сложи край на три десетилетия религиозно насилие.

„Изключително сериозна ситуация“

PSNI каза нейният началник Полицай Саймън Бърн съкращава семейната си ваканция, за да се справи с кризата и се очаква да отговаря на въпроси на политици относно двете нарушения.

Помощник-началникът Крис Тод каза след нарушението на FOI: „Като служба ние са напълно наясно със сериозността на това нарушение и го обявиха за критичен инцидент.

„Ние напълно разбираме много реалните опасения, изпитвани от нашите колеги и техните семейства, и работим усилено, за да направим всичко ние можем да смекчим всеки риск.

„Ние работим с нашите партньори и организации по сигурността, за да разследваме този инцидент.“

Той каза, че силите са актуализирали персонални съвети за сигурност на всички служители и персонал и създаде „група за оценка на спешна заплаха“, за да разгледа „загрижеността за благосъстоянието на нашите хора“.

Прочетете повече:
Съпругата на офицера казва, че семейството сега „живее в страх“
Защо нарушението на данните в Северна Ирландия е толкова сериозно

Изображение: Помощник-началникът на полицията Крис Тод описа ситуацията като „изключително сериозна“

Помощник-началникът на полицията добави: „Освен общи съвети относно безопасността и сигурността, това мултидисциплинарна група ще се съсредоточи върху незабавна подкрепа за тези със специфични обстоятелства, за които смятат, че излагат тях или техните семейства на непосредствен риск или повишена заплаха от увреждане.

„Също така потърсихме помощта на независим съветник за проведем преглед от край до край на нашите процеси, за да разберем какво се е случило, как се е случило и какво можем да направим незабавно, за да предотвратим подобно нарушение в бъдеще.

„Това е изключително сериозно ситуация."

„Имаме малки деца, които трябва да защитим"

Офисът на комисаря по информацията на Обединеното кралство заяви във вторник, че разследва нарушението, докато „работи с PSNI, за да установи нивото на риск и смекчаване".

Информацията, която беше достъпна онлайн до три часа, разкри членове на звеното за организирана престъпност, служители на разузнаването, разположени на пристанища и летища, служители в звеното за наблюдение и почти 40 служители на PSNI базиран в централата на MI5 в Холивуд, съобщи Belfast Telegraph.

Офицери от PSNI са били цели на републикански паравоенни формирования през последните години и през март нивото на терористична заплаха в Северна Ирландия беше повишено до тежко.

Съпругата на един действащ офицер каза на Sky News как живеят в страх и разказа за гнева си от това как е било позволено да се случи.

„Вече трябва да внимаваме с тази връзка с PSNI и поради тази информация, която сега е обществено достояние, ние нямаме контрол върху това кой знае“, каза тя.

„Имаме и две малки деца, които трябва да защитим, и все още има хора, които счита полицейските служители и техните семейства за легитимни мишени, така че това просто добавя допълнителен елемент на страх към ежедневието ни."

"PSNI не са изпълнили задължението си да полагат грижи"

Служителите, с които се е свързал във връзка с по-ранно нарушение

След нарушението през юли, което излезе наяве днес, ACC Todd каза, че всички засегнати служители и служители са били осъществени контакти, за да „ги уведомят за инцидента“.

Той добави, че „първоначално уведомление " е изпратено до офиса на комисаря по информацията относно нарушението на данните.

ACC Тод продължи: „Това е въпрос, който приемаме изключително сериозно и докато нашето разследване продължава, ние ще запазим Полицейския съвет на Северна Ирландия и Службата на комисаря по информацията е актуализирана."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР