Полицията в Пазарджик разследва сигнал за злоупотреби в общинската болница

...
Полицията в Пазарджик разследва сигнал за злоупотреби в общинската болница
Коментари Харесай

Разследват общинската болница във Велинград за злоупотреби с НЗОК

Полицията в Пазарджик проверява сигнал за злоупотреби в общинската болница във Велинград, съобщи БНР. Проверява се дали здравното заведение непозволено е сключвало контракти за клинични пътеки със Здравната каса, като са предоставяни подправени документи за професионална подготовка на лекари.

В основата на следствието е шефът на болничното заведение доктор Жеко Чешмеджиев, както и други лекари от здравното заведение. Фалшивите документи касаят специалностите ортопедия и педиатрия. Има данни, че въз основата на тези документи са сключвани контракти със Здравната каса за фиктивно лекуване. Икономическа полиция ревизира точната сума на усвоените средства.

Пред БНР Чешмеджиев съобщи, че следствието касае единствено един негов сътрудник, педиатър.

" Това е документ на различен сътрудник, който не работи към този момент в болничното заведение, напусна, само че и за други документи до момента не съм чул. Атаките са против мен. Предполагам, че има подмолни апетити по отношение на лечебното заведение и по този начин ".

Преди години името на доктор Жеко Чешмеджиев бе забъркан в различен, тогава непотвърден сигнал, за пренасочване на средства от общинската болница към частна компания. Проверката по тази кореспонденция е обновена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР