Полицията в Нидерландия е иззела близо три тона кокаин и

...
Полицията в Нидерландия е иззела близо три тона кокаин и
Коментари Харесай

Иззеха близо три тона кокаин и милиони евро в брой във ферма в близост до летище Схипхол в Амстердам

Полицията в Нидерландия е иззела близо три тона кокаин и милиони евро в брой във плантация наоколо до летището Схипхол в Амстердам.

Акцията е извършена в четвъртък в парцел покрай село Де Квакел след дълготрайно следствие. Арестувани са двама мъже на 54 и на 29 години по съмнение в огромна търговия с опиати.

Trois tonnes de cocaïne et 11 millions d’euros saisis près de l’aéroport d’Amsterdam-Schiphol

На черния пазар цената на конфискувания кокаин може да доближи до 195 милиона евро, заяви полицията и акцентира, че това е най-сериозният ѝ удар против наркотрафика в историята на полицията в Амстердам.

Конфискувани са също 11,3 милиона евро в брой, както и първокласни предмети, в това число скъпи виновност, ретро коли и книга за боксовата легенда Мохамед Али на стойност 12500 евро.

Иззети са и шест оръжия, шумозаглушители, муниции и машини за преброяване на пари.

Кокаинът " най-вероятно е част от южноамерикански канал " и се чакат спомагателни арести, се споделя още в изказването.

Нидерландия се трансформира в главен канал за опиати - най-вече кокаин, в Европа, основно през най-голямото европейско пристанище Ротердам.

В последния си отчет от април Европол предизвести, че континентът е " наводнен от невиждани количества кокаин, генериращи многомилиардни облаги за нарушителите както в Европа, по този начин и в Южна Америка”.

" Търговията с кокаин подхранва незаконни организации, които употребяват своите големи запаси, с цел да обхванат и подкопаят стопанската система, обществените институции и обществото на Европейски Съюз ", допълват от Европол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР