Полицията в канадската столица Отава се приближава към центъра на

...
Полицията в канадската столица Отава се приближава към центъра на
Коментари Харесай

Арестуваха над 100 участници в „Конвоя на свободата“

Полицията в канадската столица Отава се доближава към центъра на митинга против наложителната имунизация против COVID-19, който обзема града от три седмици.

Повече от 100 души бяха задържани, а десетки транспортни средства бяха иззети, откакто служители на реда, някои на коне, продължиха втория ден на солидно противопоставяне.

Някои протестиращи, които се съпротивляваха, бяха хвърлени на земята

и ръцете им бяха закопчани с белезници зад тила им. Полицията също така протестиращите, че са употребявали газ против чиновниците на реда.

Това е една от най-големите полицейски интервенции в историята на Канада. Властите към този момент са покрай сърцето на митинга, покрай Народното събрание на страната.

Репресията против така наречен „ Конвой на свободата “ стартира в петък сутринта, когато стотици служители на реда, някои от които държаха палки за битка с всеобщите вълнения, влязоха в лагера на протестиращите в центъра на Отава.

Но

някои протестиращи отхвърлиха да изоставен, образувайки верига пред приближаващите се служители на реда ,

хващайки се един за различен и пеейки националния химн.

Полицията в Отава сътвори съвсем 100 полицейски контролно-пропускателни пункта към основния протестен обект, в центъра на града, с цел да предотврати навлизането на още повече протестиращи в региона. Полицията изтегли 21 автомобила в петък.

„ Ще работим денонощно, до момента в който това завърши “, безапелационен е краткотрайният началник на полицията в Отава Стив Бел.

Камарата на общините и Сенатът на Канада анулираха съвещанията в петък поради дейности на полицията към постройките на Народното събрание. Депутатите трябваше да обсъдят решението на министър-председателя Джъстин Трюдо да се базира на необработен до момента закон за изключителни обстановки.

Законът дава на държавното управление спомагателни пълномощия по време на рецесия

и е бил употребен за налагане на забрани за публично събиране в някои региони на Отава и не разрешава пътуването до зоната на митинга и воденето на деца в региона наред с други ограничения.

Временният водач на консерваторите Кандис Берген прикани в Туитър депутатите да се върнат в Народното събрание в събота, с цел да спрат „ превишаването на правата “ – визирайки заповедта на Трюдо.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР