Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е затегнала

...
Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е затегнала
Коментари Харесай

Десетки задържани на протести на Деня на труда в Истанбул

Полицията в Истанбул е задържала 50 души и е стегнала ограниченията за сигурност в града поради напрежение на Деня на труда, осведоми Агенция Франс Прес.

Традиционно на празника има конфликти сред полицията и протестиращи, само че през последните години управляващите не оставят нищо на случайността , вземайки спомагателни ограничения, в това число възбрана за достъп до основни зони за митинги.

Централният площад " Таксим " е напълно блокиран от полицията . Властите също не разрешиха достъпа до главната комерсиална улица в столицата - бул. " Истиклял ", който в предишното беше употребен за протестни маршове.

Според популяризирана информация съвсем всички магазини по улицата са затворени и търговците ще би трябвало да изчакат до вечерта, когато булевардът ще бъде отворен.

Протестиращи подцениха възбраната за демонстрации на " Таксим " , насочвайки се към площада, където бяха осъществени арести. Фотограф на Агенция Франс Прес оповестява, че арестуваните от полицията са били проснати на земята.

Анадолската организация осведоми, че полицията е арестувала 52-ма души . Те са откарани за разпит с рейсове.

Междувременно хиляди хора вземат участие на публично проведени събития за 1 май в Истанбул. Подобни събития се организират и в други елементи на страната, в това число Анкара и Измир.

Според Анадолската организация повече от 26 000 служители на реда са мобилизирани в Истанбул, в това число три хеликоптера, 85 водни оръдия и 67 бронирани коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР