Полицията в Германия разследва 12 000 хиляди случая на предполагаемо

...
Полицията в Германия разследва 12 000 хиляди случая на предполагаемо
Коментари Харесай

Германия: Разследват 12 000 случая на предполагаемо фалшифициране на сертификати

Полицията в Германия проверява 12 000 хиляди случая на хипотетично подправяне на документи за ваксина против ковид, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от организация ДПА.

Според управляващите броят на подправените документи е почнал да се усилва още през декември, на всички места в 16-те провинции, откакто в страната са били въведени нови ограничавания, които значително блокираха неимунизираните хора от публичния живот.

Хората, които дават или употребяват подправени документи, могат да бъдат изправени пред съществени санкции - от санкции и условни присъди отнемане от независимост до загуба на работата.

Прокуратурата стартира следствие за непредумишлено ликвидиране в един случай, откакто жена е употребила подправен документ, с цел да продължи да работи в старешки дом, макар че членовете на фамилията й са били заболели от COVID-19 вкъщи.

Очаква се немският парламент да стартира разискване на законопроект за въвеждане на наложителна ваксина през идващите месеци. Според държавни източници обаче е малко евентуално мярката да влезе в обозримо бъдеще.

По данни на здравните управляващи съвсем 73% от немското население към този момент е получило цялостен курс на ваксина против COVID-19, а близо 48 % са получили и спомагателна бустерна ваксина.

В сряда Германия означи нов рекорден брой доказани случаи на Коронавирус. Агенцията за надзор на болесттите в страната регистрира 112 323 нови инфекции през последните 24 часа и 239 смъртни случая, свързани с Коронавирус.

Най-високата седмична периодичност на случаите е записана в берлинския квартал Мите, където се намира седалището на немското държавно управление.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР