Полицията в Бургас задържа двама за кражба на пари и

...
Полицията в Бургас задържа двама за кражба на пари и
Коментари Харесай

Полицията в Бургас задържа украинци за кражба на пари и бижута за над 100 000 лв.


Полицията в Бургас задържа двама за кражба на пари и бижута за над 100 000 лв.. Единият от задържаните е със статут на емигрант. Двамата се появиха насинени в съда и обявиха, че са били удряни. Поискаха отказ на наблюдаващия прокурор.

На брифинг през вчерашния ден от полицията и прокуратурата обясниха, че са заловили двама обирджии от Украйна. Те са разследвани за няколко обири от домове на български жители. За едната кражба към този момент са събрани задоволително доказателства, с цел да бъдат подведени под правосъдна отговорност. За останалите кражби към момента се търсят такива.

По време на чуването за мярката си двамата чужденци се появиха насинени в съда. Казаха, че са бити и желаеха отказ на наблюдаващия прокурор.

" Не си направих отказ, тъй като не смятам, че съм предобеден. Няма съображение да подавам подобен самоотвод. Съдът също реши, че няма такова съображение ", съобщи за bTV наблюдаващият прокурор Христо Христов.

Към сегашния миг към момента не е открито кой и по кое време е нанесъл побоя над арестуваните.

" Не е ясно дали тези лица в действителност са получили пострадванията, които всички видяхме, по време на задържането си, или до момента в който са били в районното ръководство ", посочи наблюдаващият прокурор.

В рамките на следствието са осъществени претърсвания на населяваните от лицата адреси. Присъствали са голям брой чиновници на Министерство на вътрешните работи, поемни лица, механически сътрудници и елементарни жители. В протоколите не е маркирано каквото и да било несъгласие или недоволство.

" Всеки един от тези протоколи е бил импортиран в съда в откритите за задачата периоди и надлежно е бил утвърден ", разясни Христов.

Пред медиите обаче арестуваните са разказали през вчерашния ден, че полицията е нахлула в едно от жилищата. Врата е била разрушена, а арестуваният е бил прострян на земята и удрян пред детето му. Вторият арестуван пък е обяснил, че в продължение на половин час е бил употребен електрошок върху него.

" Няма такива данни. В рамките на претърсването на единия адрес са участвали доста хора, в това число жители, и никой не удостоверява думите на арестуваните. В самите протоколи, които се пишат, се разказват възраженията на всяко едно от присъствалите лица, в това число на арестувания ", изясни още Христов.

Това, което се знае все още, е, че двамата са престъпно проявени лица в страната си.

" Към момента към момента нямаме информация за тяхното правосъдно минало там, само че в справката от Европол, от която получихме информация, излиза наяве, че има съпричастност от тяхна страна към обири на моторни транспортни средства, изнудвания с потреблението на физическа мощ, кражби и други дребни закононарушения ", сподели още прокурорът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР