Полицията в Бургас разкри депо за нелегални мигранти, информира БНТ.

...
Полицията в Бургас разкри депо за нелегални мигранти, информира БНТ.
Коментари Харесай

В кравеферма край Бургас разкриха депо за нелегални мигранти

Полицията в Бургас разкри хранилище за незаконни мигранти, осведоми Българска национална телевизия. След като преминат българо-турската граница, в настояща кравеферма в село Сърнево бежанците изчаквали трафикантите си. Собственикът на фермата и негов служащ посрещнали мигрантите, хранели ги, даже им оказвали и здравна помощ. След като полицията арестува двамата, съдът ги освободи след подписване на съглашение с прокуратурата.

Според проверяващите крафермата в село Сърнево била превърната в хранилище за мигранти от към месец.

Кравефермата се намира в покрайнините на селото и до нея се стига само по черен път и мъчно може да се види кой влиза и кой излиза.

Жители на Сърнево описват, че тъкмо преди месец стопанинът на фермата Димитър Павлов преместил кравите. Започнало и необикновеното до тогава придвижване на коли. Появили се и мигранти.

При профилирана акция в кравефермата полицията откри шестима мигранти от Мароко.

" Които в действителност са чакали да бъдат превозени до точка наоколо до Автомагистрала " Тракия ", откъдето да стигнат и до последната дестинация, точно София. Установено е, че двамата арестувани, като се изключи че са давали заслон, се грижели за тяхното прехранване, като са давали храна, вода. Обгрижвали са ги и в чисто медицински проект ", разяснява Цветелина Рандева, представител на ОД МВР-Бургас.

На притежателя на фермата Димитър Павлов и неговият съизвършител Иван са повдигнати обвинявания.

" Лицата са неосъждани, оправдани. Лицата са признали виновността си. Дори са изразили единодушие за коментиране на параметри на съглашение сред прокуратурата и техния бранител ", сподели Мария Маркова, началник на Районна прокуратура-Бургас.

След съглашението с прокуратурата, районният съд в Карнобат освободи обвинените и им наложи условна присъда от тригодишен изпитателен период и санкция от 5000 лв..

За хората в Сърнево към този момент е всекидневие да виждат мигранти. Районът се е трансформирал в ново трасе на каналджиите, поради близостта с Автомагистрала " Тракия ".

Местните поданици споделят, че със стоплянето на времето чакат още по-голяма мигрантска вълна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР