Полицията в Берлин се сблъска с леви жители заради сграда,

...
Полицията в Берлин се сблъска с леви жители заради сграда,
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и леви радикали в Берлин

Полицията в Берлин се сблъска с леви поданици поради постройка, която от години е окупирана от радикалите , осведоми ДПА.

Полицията употребява водно оръдие и бронирано транспортно средство срещу вълнения на улица " Рига " №94 в източния квартал на града " Фридрихсхайн ".

Полицията е потушила пожари и е разчистила барикади, издигнати от поданици.

В " Туитър " полицията отбрани интервенцията за потушаване на пожарите, като съобщи, че силите за незабавно реагиране и пожарната са били засипани с камъни, в това число от покриви .

Барикадите бяха издигнати от огради, отпадъци и бодлива тел, а някои горяха.

Хвърлени са доста камъни дружно с фойерверки , като някои са избухнали на улицата, която е била отчасти закрита от пушек. По-късно полицията посочи, че 60 служители на реда са ранени .

Сградата е един от последните останали алегорични планове на ляворадикалната сцена в Берлин , доста от които са станали жертва на джентрификацията на немската столица.

Поддръжници на настаняването без позволение в постройката написаха онлайн, че улицата е барикадирана и била основана самостоятелна зона .

Членове на радикалната лява сцена дадоха обещание да се опълчват гневно на ревизия за пожарна сигурност , която представители на притежателите възнамеряват за на следващия ден.

Полицията приготви огромна интервенция и отдели региона от през днешния ден следобяд до петък вечерта, като демонстрациите бяха неразрешени.

Ограничената зона е налична единствено за жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР