Полицията състави общо 71 предупредителни протокола на ученици в 48

...
Полицията състави общо 71 предупредителни протокола на ученици в 48
Коментари Харесай

Полицията в Бургас дебне за шумни коли и мотори

Полицията сформира общо 71 предупредителни протокола на възпитаници в 48 образователни заведения в Бургаско.

Те са издадени в хода на превантивна акция за ограничение на тютюнопушенето измежду подрастващи.

Извършени са и редица инспекции в търговски обекти за продажбата на тютюн, тютюневи произведения и техните производни на подрастващи до 18-годишна възраст, като на шефовете им или притежателите също са връчени протоколи за полицейско предизвестие.

Полицията отбелязва, че все още акцията среща поддръжка от страна на родителите и педагогическите колективи , които се включват и със сигнали за места, употребени от учениците за " групово пушене " в междучасията.

Действията бяха подхванати след искане до органите на реда от средата на септември на работна среща сред представители на учебните настоятелства и публични препоръки на образователни заведения в региона.

Голямо утвърждение получава и втората акция, реализирана от " Пътна полиция ", за надзор за покачвания звук при напредване на МПС в градска среда.

За последната седмица на водачите на леки коли и мотоциклети, карани при неналичието на шумозаглушители или с неизправни такива, са формирани общо 12 акта по Закона за придвижване по пътищата. Стартирали са и административно-наказателни производства против нарушителите.

Проверките се правят най-вече в тъмната част на денонощието тук-там, за които има данни, че се минава с изчезнали или неизправни шумозаглушители. На водачите се връчват актове за определяне на административното нарушаване, както и заповеди за краткотрайно прекъсване от придвижване на транспортното средство извършител.

Полицейските чиновници ревизират и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещо до високи равнища на звук - монтиране на специфични шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатор и шумозаглушителя. Направените промени водят както до непоносим звук, по този начин и до замърсяване на околната среда.

За сходно нарушаване се планува санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба полежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР