Полицията съобщи, че 41-годишният заподозрян за палежа е влязъл в

...
Полицията съобщи, че 41-годишният заподозрян за палежа е влязъл в
Коментари Харесай

Неистови Викове: Умрете!!! Огнен Пъкъл! 33 Души Загинаха В Пламъците!

Полицията заяви, че 41-годишният обвинен за палежа е влезнал в анимационното студио в четвъртък към 10.30 часа локално време, разлял е запалителна течност в постройката и я запалил с крясъци " Умрете! ". Той е арестуван и е бил откаран в болница с пострадвания.

В постройката са открити и няколко ножа, които може да принадлежат на нападателя.

Пожарът, провокиран от тенденциозен палеж в Киото, " не може да се опише с думи ", съобщи японският министър председател Шиндзо Абе в Туитър, поднасяйки съболезнования за починалите. " Защо за бога е трябвало да се стига до сходно принуждение? ", запита се министър председателят.

" Киото анимейшън ", известна като KyoAni, притежател на студиото, продуцира филми и графични романи и е добре уважавана от почитателите за качеството на своите продукции, означи Би Би Си.

Президентът на известната японска анимационна компания, който също попаднал в клопката на пожара, сподели че компанията е получавала анонимни смъртни закани и постоянно е подхождала " съществено " към тях.

Връзката на обвинения с компанията към момента не е изяснена. Оцелели, които са видели нападателя, споделиха, че той не е техен сътрудник, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Престъпността в Япония е релативно ниска, само че страната от време на време става спектакъл на кървави офанзиви, в това число с нож, и палежи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР