Полицията продължава да разследва случая с получените имейли с бомбени

...
Полицията продължава да разследва случая с получените имейли с бомбени
Коментари Харесай

МВР разследва сигналите за бомби в няколко училища

Полицията продължава да проверява случая с получените имейли с бомбени закани за учебни заведения в няколко града у нас. Заплахи има за образователни заведения в София, Шумен, Бургас, Стара Загора и Сливен, предава БНР.

От Министерство на вътрешните работи дават информация, че преди обед са получени няколко имейла със закани за сложени бомби. Във всеки от имейлите си наподобяват по няколко образователни заведения. Сред тях има такива в Русе, Бургас, София и Сливен.

По-късно денем са получени още електронни писма. Те касаят образователни заведения в Шумен и Стара Загора. От вътрешното министерство прецизираха пред Българското национално радио, че на всички места се работи по процедура.

Преди по малко от година сходна обстановка имаше десетки учебни заведения в цялата страна. Тогава полицията залови няколко възпитаници като създатели на изпратените бомбени закани.

След тези случаи бяха направени нормативни промени и по този начин решението дали да бъдат прекъснати дефинитивно образователните занятия към този момент се взема от Министерство на вътрешните работи, а не от шефовете на учебните заведения за новините.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР