Полицията призова медиите да спрат да спекулират по темата с

...
Полицията призова медиите да спрат да спекулират по темата с
Коментари Харесай

Полицията във Великобритания зове да спрат спекулациите по случая с камиона ковчег

Полицията прикани медиите да спрат да спекулират по тематиката с убитите в камион край Лондон мигранти. Призивът пристигна поради необятно тиражираната информация, че 39-те жертви са китайци, а в петък се оказа, че това може да не е правилно.

Поне 6 фамилии от Виетнам споделиха, че нямат връзка със свои близки. Това кара управляващите да считат, че някои от тези хора може да са измежду починалите в ремаркето.

Полицаите припомниха за догатката си, че жертвите може би са китайци, а редица медии са почнали да показват това като факт. Органите на реда прецизираха, че държат непрекъсната връзка с посолството на Китай и се пробват да разпознаят телата, съобщи Нова тв.

„ Искам първоначално да обърна внимание на размера спекулации в медиите и обществените мрежи към следствието. Дължим на починалите да проведем правилно следствие. Спекулациите не ни оказват помощ. Всъщност тъкмо противоположното - те могат да попречат на работата на служителите на реда и да забавят хода на следствието. Нашата работа няма да разяснява спекулации за националността на починалите, като приканвам и публицистите да създадат същото ", съобщи Пипа Милс, зам.-директор на полицията в Есекс. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР