Полицията на Ватикана нахлу в офисите на Държавния секретариат на

...
Полицията на Ватикана нахлу в офисите на Държавния секретариат на
Коментари Харесай

Полицията на Ватикана нахлу в офисите на Държавния секретариат на Светия престол

Полицията на Ватикана нахлу в офисите на Държавния секретариат на Светия трон и неговия финансов орган - АИФ, изземва документи и електронни устройства, оповестява " Ройтерс ".

Операцията е извънредно необикновена, тъй като Държавният секретариат е нервният център на ватиканската администрация и дипломация, а АИФ е финансов орган за всички ватикански ведомства.

Изявлението на Ватикана не съдържа никакви детайлности, с изключение на, че интервенцията е продължение на жалбите, подадени през лятото от Ватиканската банка, Службата на генералния инспектор, и свързани с " финансови интервенции, осъществявани в течение на времето ".

Висш ватикански източник разяснява, че интервенцията е позволена от прокурорите на Ватикана и е обвързвана със покупко-продажби с недвижими парцели.

В изказването се споделя, че началниците на отделите са били осведомени за интервенцията.

През 2013 година генералният шеф на банката на Ватикана Паоло Киприани и неговият заместител Масимо Тули подадоха оставки поради кавги, раздрусали финансова институция.

Тогава, чиновник на Ватикана, член на италианските секрети служби и финансов брокер бяха задържани като част от италианското следствие на Банката на Ватикана.

Арестите бяха осъществени, откакто Ватикана разгласи, че папа Франциск е съставил комисия да проверява делата в Банката на Ватикана. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР