Полицията използва водно оръдие и сълзотворен газ, след като бе

...
Полицията използва водно оръдие и сълзотворен газ, след като бе
Коментари Харесай

Масови безредици след победата на Мароко

Полицията употребява водно оръдие и сълзотворен газ, откакто бе атакувана от футболни ентусиасти, които провокираха безпорядък в центъра на Брюксел след шокиращата победа на Мароко с 2:0 над Белгия на Световното състезание по футбол в Катар.

Подобни инциденти с етнически мароканци имаше и в редица градове в Нидерландия.

Десетки почитатели разрушиха витрини на магазини, хвърляха бомбички и пиратки и палеха коли.

Още преди края на мача " десетки хора, в това число някои с качулки, потърсиха борба с полицията, което заплаши публичната сигурност ", се споделя в изказване на брюкселската полиция.

Говорителка съобщи, че някои почитатели са били въоръжени с палки, а един публицист " е бил ранен в лицето от пиратка ".

Мобилизирани бяха към 100 полицейски чиновници, а жителите бяха предизвестени да заобикалят избрани региони в центъра на града. Метростанциите бяха затворени, а централни улици - блокирани, с цел да се ограничи насилието.

" Осъждам най-категорично случаите от този следобяд. Полицията към този момент се намеси уверено. Поради това поучавам почитателите да не идват в центъра на града. Полицията прави всичко допустимо, с цел да поддържа публичния ред ", написа в Туитър кметът на Брюксел Филип Клозе.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР