Полицията издирва кой е поставил камера в дамската тоалетна на

...
Полицията издирва кой е поставил камера в дамската тоалетна на
Коментари Харесай

До утре ще е ясно кой е поставил камерата в училищната тоалетна в Стара Загора

Полицията търси кой е сложил камера в дамската тоалетна на едно от най-елитните учебни заведения в Стара Загора Природоматематематическата гимназия " Гео Милев ". Тя е открита от група ученички. По случая се води следствие под наблюдението на Прокуратурата в града. От там оповестиха за Българска национална телевизия, че има оперативни данни за лицето, сложило записващото устройство и се чака до на следващия ден сутринта то да бъде открито.

Стара Загора

Заради откритата камера и родители, и възпитаници са обезпокоени, а някой от децата отхвърлят да вървят на учебно заведение.
Ваня Енева, родител: Децата са обезпокоени от случая, само че ние тъкмо това обсъждахме през почиваните дни - какви дейности би трябвало да предприемем, тъй че да можем да успокоим децата и те да не се усещат обезпокоени. Да няма напрежение, когато идват в учебно заведение.
С учениците от гимназията ще работи психолог.
Николина Куличева, шеф ПМГ, " Гео Милев ": Аз видях напълно дребна част от записа, едвам видя дали има в действителност запис или не. В цялото учебно заведение има видеонаблюдение. Записите сме ги показали в полицията, тъй че сме оставили всичко в техни ръце.
Според началника на инспектората на образованието това се случва за първи път в града.
Татяна Димитрова, шеф РУО Стара Загора: След като госпожа Куличева - шеф на Природоматематическата гимназия ме уведоми по телефона, по-късно изпратих писмен отчет и надлежно нашия отчет до Министерството на образованието и науката за зародилия случай.
Камерата не е излъчвала в действително време. Тя е съхранявала записа на карта памет. При претърсването на учебното заведение не са открити други записващи устройства.
Ивелин Иванов, ОД на Министерство на вътрешните работи Стара Загора: Иззето е устройството и е формирано досъдебно произвеждане. Текат сега процесуално -следствени дейности. Разпитани са очевидци и ще бъде назначена експертиза на устройството.
Основната версия, по която работи полицията е, че камерата е сложена от възпитаник в учебното заведение. Ще бъдат прегледани и записите от видеонаблюдението, с цел да се откри дали е имало достъп на външни хора в гимназията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР