Полицията глоби жертва на катастрофа, а виновникът избяга. За пореден

...
Полицията глоби жертва на катастрофа, а виновникът избяга. За пореден
Коментари Харесай

Абсурд: Няма контакт, виновна за катастрофата е жертвата

Полицията санкции жертва на злополука, а виновникът избяга. За следващ подобен случай алармира фен на NOVA.

Той бил засечен от различен водач, който минал на червен светофар и по-късно избягал от местопроизшествието. В резултат пострадалият аварирал в близкия пътен знак. А от КАТ му наложили санкция. Инцидентът обаче е сниман от видеорегистратора на колата и ясно се вижда, че жертвата на злополуката няма никаква виновност за станалото.

Джип блъсна и умъртви служител на реда в центъра на Пловдив

Джип полетя и падна в съседите (СНИМКИ)

„ Аз се движех по бул. „ Цветан Лазаров” и наближавайки кръстовището, светофарът светеше зелено. Влизайки в кръстовището, отдясно пристигна кола, която се движеше на червен светофар и мина директно пред мен. Всички други в лентата бяха спрели. Видях, че няма по какъв начин да спра, тъй като става дума за под 2 секунди време за реакция и отклоних вдясно, с цел да не ударя хората в колата”, споделя Александър Ватев - потърпевшият при злополуката.

„ За шанс преди този момент оставих брачната половинка си и двегодишното си дете и бях самичък в автомобила”, показва мъжът.

Аз съм със златен ваучър. От 14 години съм водач. Досега нямам никакви актове и прегрешения на пътя. Когато се ударих, съумях да сляза самичък от колата. Огледах се и видях, че няма различен спрял автомобил”, разяснява потърпевшият.

„ Единият от очевидците незабавно пристигна при мен да погледна дали съм добре. На прилежащата част на кръстовището е имало различен очевидец, който вижда, че виновният водач потегля да бяга, настига го на „ Цариградско шосе” и съумява да му снима номера”, спомня си Ватев.

Във видеото, снимано от регистратора на авариралия автомобил, също се вижда част от номера на колата на виновника за случая. Потърпевшият водач незабавно се обадил на 112 и извикал полиция. Но за негова най-голяма изненада, вместо да търсят виновника, чиновниците на реда му написали акт. Според тях откакто не е имало контакт сред двете коли, респективно потърпевшият е отговорен, тъй като е „ самокатастрофирал”.

Ако съм го бил блъснал, е щяло да бъде иначе ”, показва Ватев. „ Твърдо мога да завява, че не съм се движел с несъобразена скорост. Движех се с към 50 км/ч, само че не повече. Аз по принцип по този начин карам. Возя малко дете и това към този момент са ми построени инстинкти”.

Мъжът показва, че ще внесе несъгласие против акта и ще си търси правата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР