Полиция и прокуратура обясниха как е станала катастрофата на Околовръстно

...
Полиция и прокуратура обясниха как е станала катастрофата на Околовръстно
Коментари Харесай

МВР пуска допълнителни автопатрули

Полиция и прокуратура обясниха по какъв начин е станала злополуката на Околовръстно шосе рано тази заран.

На с жертва и двама потърпевши, е повдигнато е обвиняване за закононарушение за шофиране при несъобразяване на пътните условия, ненамаляване на скоростта . От злополуката са породени междинна щета на водача на потърпевшия автомобил, междинна телесна щета на пасажер и на настъпилата гибел.
 С 35 фиша бил водачът, предизвикал злополуката на Околовръстното в София
С 35 фиша бил водачът, предизвикал злополуката на Околовръстното в София

Те са за шофиране с превишена скорост

Извършителят на злополуката е задържан до 72 часа и ще бъде повдигнато искане за непрекъснат арест. Шофьорът на Поршето в началото е отказал да бъде тестван, по-късно е дал кръвна проба.

Едната кола от злополуката е благосъстоятелност на комерсиално сдружение.

От 2002 до 2009 година той има пет нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДП). От 2011 до в този момент има 23 електронни фиша за превишена скорост. 2021 година на 5 април е спрян за шофиране без колан. Не е платил връчените му 6 фиша. Има още пет фиша. Платил е 2350 лева Неплатени 1975 лева фишовете са с друга стойност, на моменти е карал с над 40 км в час.

Шофьорът на " Форда " е имал няколко фиша от 1996 година от 2017 година и си ги е платил. Те са най-вече за неспазване на пътни знаци и погрешно паркиране.

Очакват се автотехническите експертизи. Не е имало опит да се задействат спирачките.
 Жертва и ранени при тежка злополука на Околовръстното в София Обновена
Жертва и ранени при тежка злополука на Околовръстното в София

Ударили са се два автомобила

От Министерство на вътрешните работи пускат спомагателни автопатрули по главните пътни артерии, за линеен надзор. Това заяви контрольор Слави Лазов от отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция " Национална полиция " на брифинг за медиите.

Тези спомагателни автопатрули ще наблюдават за груби нарушавания на пътя и нападателни водачи.

Причината са регулярните дейности на полицията при празничните и почивните дни за надзор по републиканската пътна мрежа и автомагистралите. По думите на контрольор Лазов добави, че все още придвижването е умерено, като се чака повече трафик при автомагистрала " Хемус " в региона на тунелите. По граничните пунктове няма тапи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР