Полицейският началник от Плевен Цветомир Илиев, който бе хванат“ от

...
Полицейският началник от Плевен Цветомир Илиев, който бе хванат“ от
Коментари Харесай

Само във Фрог: Ченгето, взело плик от наркоиграч, вдига наздравици с шеф на „Вътрешна сигурност“

Полицейският шеф от Плевен Цветомир Илиев, който бе „ заловен “ от камера да взима плик от локалният наркоиграч Ивелин Иванов по прякор Мечката, подвига тостове и чества с началника на „ Вътрешна сигурност “ в известния ресторант „ Караджейката “, откакто бе осъден. Това излиза наяве от фотография на двамата, с която Фрог разполага.
Припомняме ви, че поради скандалното видео, което НТВ популяризира в средата на март т. година, против началника на „ Криминална полиция “ във Второ РУП Цветомир Илиева започва инспекция. Междувременно хората на Мечката се разприказваха за чудовищната симбиоза сред нарушителите и локалните полицейски шефове. Така стана ясно, че първите дават на вторите всеки месец пари, с цел да ги закрилят.

В края на май проверяващите излязоха със мнение, че на „ съгрешилото “ ченге ще бъде наложено дисциплинарно наказване за 6 месеца, а срещата му с Мечката в хранителен магазин и взетия от него плик, бе дипломиран като „ немарливост “. Свидетел от близкото обграждане на Мечката призна, че персонално бил пред магазина в деня на срещата. „ Това, което знам – нали, което ми е известно от Мечката е, че в хранителния магазин му е дал 200 лв.. Той ми го показа, тогава се засякохме пред магазина в девети квартал”, съобщи той и добави, че парите са дадени за рушвет. Това събитие, обаче проверяващите не изясниха.

Снимка: Камера улови предаването на плика

.

След медийния звук и последвалите проблеми, на 21 юни проверяваният Цветомир Илиева показва, че неприятните дни са към този момент зад тила му. Видимо благополучен, той се снима един до друг с началника на „ Вътрешна сигурност “ в града Цветомир Маринов, брат на лекоатлетката Тереза Маринова. Двамата честват в „ Караджейката “. Демонстрират пред всички топлите си връзки.

По закон Цветомир Маринов би трябвало зорко да дебне за ченгета, за които има даже и минимални подозрения, че се заиграват с бандити. Снимката се популяризира бързо измежду чиновниците на ОДВМР-Плевен. „ Действа ни демотивиращо, тъй като доста хора откриха храброст и си „ отвориха “ устата за това по какъв начин от високо равнище се покровителстват представители на подземния свят. Но какво от това, откакто всички се измъкнаха невредими. Сега те се усещат още по-силни и недосегаеми “, описаха пред екипа ни униформени.

Какво се случва с санкции началник на „ Криминална полиция “?

Цветомир Илиев е изместен краткотрайно в районно ръководство Славяново, само че длъжността му се е запазила, което на процедура значи, че не е осъден. Месец за месец му се пишат командировъчни, които даже се заплащат в допълнение. Мястото му във Второ районно в Плевен явно се пази, защото на него няма комплициран нов човек. Колегите му са уверени, че откакто минат въпросните 6 месеца, той ще бъде върнат. Човек от обкръжението на Мечката описа, че Илиев го предиздвикал да му купи колата за 2 бона, само че откакто открил, че не става, я продал за 500 лева

В поредност от изявления, Фрог разкри за това, че служители на реда освен взимат пари от наркоиграчи. Те нареждали на нарушителите на кого да подмятат дрога в дома, колата или офиса, с цел да му основат проблеми. Така ченетата притискали всички играчи в наркобизнеса да им се регистрират, сочат свидетелски показания, дадени пред арбитър.

На този стадий управлението на Министерство на вътрешните работи не реагира на изнесените данни. Говори се, че началниците в Плевен се хвалели с близостта си с основния секретар Младен Маринов. Според източниците ни, след изненадващия арест на Мечката и хората му от ГДБОП, мястото му в търговията с дрога към този момент е заето от човек с прякор Фиката. Схемата за заплащане, твърди се, също работи на нови обороти.

Очаквайте продължение!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР