Полицаят, застрелял крадецът, може да бъде съден за убийство. Това

...
Полицаят, застрелял крадецът, може да бъде съден за убийство. Това
Коментари Харесай

Полицаят застрелял крадецът, може да бъде съден за убийство

Полицаят, прострелял крадецът, може да бъде съден за ликвидиране. Това съобщи юрист Димитър Марковски пред БНР.

“Законът за Министерство на вътрешните работи регламентира доста тъкмо пълномощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е позволена в хипотезата и в обстановката, в която здравето на полицейския чиновник или на неговите сътрудници е било застрашено. В такава догадка огнестрелно оръжие може да се употребява, само че в такава степен, че да се причинят минимални увреждания на лицето, което би трябвало да бъде арестувано и което вероятно е нападнало служител на реда ”, изясни юристът.

По думите му изключително решаващо ще е заключението от здравната експертиза на умрялото момче – в коя част на тялото е простреляно:

“Ако се окаже, че е в гърба, полицейският чиновник ще изпадне в състояние на вероятен обвинен. Включително може да се стигне и до покачване на обвиняване за съзнателно ликвидиране ”.

Както SafeNews първи заяви, служители на реда простреляха смъртоносно 18-годишен юноша след гонене в София.

То почнало след сигнал за нахлуване и грабеж на две девойки в региона на столичен хотел. Малко след 2.00 ч. в нощта против понеделник убитият и двама негови съучастници блъснали едно от девойките и след опасност, им лишили раница с персонални движимости и пари.

В хода на подхванатите оперативно-издирвателни дейности, към 5.15 часа охранител в столичен бизнес център подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж. На място са изпратени полицейски екипи. Те последвали тримата млади мъже, които пък се пробвали да се качат в рейс на всеобщия градски превоз. 15-годишен е арестуван на място, а другите двама скочили от рейса и побегнали пешком.

При преследването са създадени предупредителни изстрели в безвредна посока, само че бегълците не спрели. След това служителят на реда прострелял крадецът. Той неотложно е откаран в болница и по-късно е умрял.

Работата по изясняване на всички обстоятелства и условия към случаите продължава. Тримата обвинени са от кв. “Ботунец ” и са престъпно проявени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР