Полицаят, който пострада при отравянето на бившия руски шпионин Сергей

...
Полицаят, който пострада при отравянето на бившия руски шпионин Сергей
Коментари Харесай

Пострадалият при отравянето на Скрипал полицай: Загубихме дома си и всичките си вещи

Полицаят, който пострада при отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за първи път описа за случилото се и разгласи, че фамилията му е изгубило дома си и всичките си движимости. 
 Вторият упрекнат за отравянето на Скрипал е боен доктор от ГРУ  Медии потвърдиха, че един от упрекнатите за отравянето на Скрипал е полковник от съветското разузнаване  Обвинените за отравянето на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи (видео)
" Загубихме всичко, което имаха децата, колите, загубихме всичко ", сподели детектив сержант Ник Бейли пред Би Би Си. 

Бейли имал допир до нервнопаралитичното вещество, когато бил изпратен с двама свои сътрудници в дома на Скрипал - веществото било напръскано върху дръжката на вратата. Тяхната задача била да ревизират дали няма други потърпевши. 

Няколко часа след визитата в дома на Скрипал на 4 март Бейли се почувствал зле. 

" Зениците ми се свиха, беше ми горещо и се потях мощно ", споделя 38-годишният мъж и изяснява, че първоначално е отдал това на умората и напрежението.

Два дни по-късно към този момент бил толкоз зле, че бил откаран в болница. 

" Беше извънредно, бях комплициран, не знаех какво се случва и беше доста ужасно ", споделя той. 

Бейли е признат в болничното заведение в Солсбъри, където лекарите пробвали да намерят вярната композиция от медикаменти, с цел да изведат отровата от организма му. 

През това време учени работили непрекъснато, с цел да открият с какво вещество са отровени Сергей и Юлия Скрипал и Ник Бейли. 

След като учените открили, че веществото е " Новичок ", лекарите съобщили на Бейли с какво е токсичен. 

" Имаше боязън от незнайното, тъй като е толкоз рисково да го имаш в организма си. Знаейки какво беше положението на другите двама, бях скован от боязън ", изяснява Бейли. 

Лекарите описват, че за първи път са се сблъскали с такова отравяне. Според тях съществувало напълно действителното съмнение, че и тримата може да починат.

Лечението се оказва стресиращо и мъчително. 

" Бях в схващане от самото начало. Поставиха ми доста инжекции... Постоянно имах по пет или шест системи. След известно време тялото ми стана безчувствено ", добавя той. 

Един от другите двама отровени бил в прилежащата стая, която била охранявана от служители на реда. 

По думите му сестрите влизали при него със защитно облекло, само че фамилията му било допускано без защитни ограничения, което му се сторило доста необичайно.  

Бейли изяснява, че носел ръкавици и маска, когато отишъл в къщата на Скрипал и не знае по какъв начин отровата е достигнала до кожата му. 

" Не знам. Може да съм наместил маската или очилата, до момента в който съм бил в къщата, в случай че е била върху ръката ми ", показва той. 

Бейли по този начин и не се срещнал със Сергей и Юлия Скрипал. 

Четири месеца по-късно двама британци също бяха отровени с " Новичок " - 44-годишната Доун Стърджис и 45-годишният Чарли Роули, като Доун умря. 

" Сърцето ми е с Доун и нейното семейство, тъй като аз съумях да изляза от болничното заведение, а тя, за жалост, не ", споделя още Ник Бейли.

По-късно се оказа, че двамата са намерили парфюм и Доун пръснала от него върху китките си.

Това дало концепция на проверяващите, които в този момент допускат, че точно по този начин отровното вещество е било импортирано в страната. Според тях в бутилката имало задоволително от веществото, с цел да бъдат отровени хиляди хора. 

Връщайки се у дома, откакто е бил в дома на Скрипал, Бейли неумишлено е пренесъл отровата със себе си. Семейството по този начин и не било позволено да се върне в къщата. 

Полицаят споделя, че физически се е възстановил бързо - излязъл е от болничното заведение единствено след две седмици и половина. Повече време обаче му лишило да се оправи с контузията от случилото се. 

" Отне повече време поради всичко, което ни се случи. Ние освен загубихме къщата си, само че и всичките си движимости.. Загубихме всичко ", изяснява той. 

Ник Бейли споделя още, че има терзания за бъдещето си, като от време на време си мисли дали отравянето няма да има бъдещи последици, само че добавя, че не може да управлява това. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР