Полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев и началникът на Районното

...
Полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев и началникът на Районното
Коментари Харесай

Обвиняват полицаите от Раковски за изнудване и грабеж

Полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев и началникът на Районното полицейско ръководство в Раковски Георги Илиев са отстранени от служба и са им повдигнати обвинявания за изнудване на търговец, взели му 20 000 лева с цел да спрат следствието против него.

Окръжна прокуратура Пловдив упреква четири лица участващи са в корупционна скица за изнудване. Четиримата са упрекнати в три грабежа на търговци на противозаконни акцизни артикули. Обвинени са 33-годишният Желязко, 31-годишния Валентин Г., 38-годишния Георги и 44-годишния Стефан Модов.

И четиримата са работили като съучастници, а Стефан Модов е притеглен като обвинен и за обир. Установено е, че подкупът е осъществен на 15 март 2017 година, а грабежът през декември 2016 година След десетмесечно следствие прокуратура открива, че тримата са работили с някогашния служител на реда Модов.

Георги Илиев е арестуван за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, Желязко и Валентин са с наложена мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на по 1 500 лв., за всеки един от тях, а по отношение на Стефан не е взета мярка за неотклонение, защото сега той с мярка за неотклонение " задържане под стража " по друго досъдебно произвеждане.

Схемата на арестуваните е била да печелят пари, като изнудват търговци на акцизни артикули. През 2016 година, общинският служител на реда Модов стопира микробус с акцизни цигари, показва се за служител на реда, поставя белезници на търговеца и взима стоката.

Модов не изпраща данните в прокуратурата и полицията, получава пари от тях. Търговец получава призовка за разпит в Полицейското ръководство в Раковски, като на разпита вземат участие началникът у двамата служители на реда.

" За задачата, когато се е намирал на 15 март 2017 година в стаята на оперативните служащи, дамата полицейски чиновници дружно с началника им, който е влизал няколко пъти, откакто са се договорили да получат подкупа, за което е повдигнато обвиняване, посредством изнудване към сегашния миг, са предиздвикали лицето да позвъни на своя наследник, който по техни инструкции е предал 20 000 лв. на място посочено то тях на Стефан Модов ", разяснява окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР