Полицаи трудно свидетелстват против своите колеги. Когато полицаите , те

...
Полицаи трудно свидетелстват против своите колеги. Когато полицаите , те
Коментари Харесай

Престъпници под пагон: Може ли полицаи да разследват свои колеги?


„ Полицаи мъчно свидетелстват срещу своите сътрудници. Когато служителите на реда, те би трябвало да са по-добри от техните сътрудници, тъй като сътрудниците им знаят всички тънкости на занаята. Затова тези, които отиват в дирекция „ Вътрешна сигурност “, би трябвало да са най-хубавите служители на реда в системата “, сподели в " Тази заран " доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

По думите му системата на Министерство на вътрешните работи има задоволително принадлежности, с цел да се бори с корупцията от вътрешната страна.

„ Министерство на вътрешните работи е една доста комплицирана система, само че има един главен проблем – къса институционална памет. Всичко стартира от следващия шеф и свършва с предходния “, сподели доцент Милен Иванов.

Той разяснява тематиката за контрола върху чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ От една година има няколко пилотни плана, в които всеки служител на реда има т нар. „ боди камера “ и тя му е закачена на ревера, само че тя работи, когато той желае. Основната задача е да подсигурява законосъобразност на дейностите на полицейския чиновник “, разяснява доцент Милен Иванов.

Създадена и опция за осъществяване на проби за интегритет. Под интегритет се има поради даден чиновник да се припознава като част от системата и да извършва служебните си отговорности според нормативните документи.

При тези проби чиновниците са проверявани в следена среда без да знаят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР