Полицаи разбиха мощен канал за наркотици в Монтанско, задържаха дилърите

...
Полицаи разбиха мощен канал за наркотици в Монтанско, задържаха дилърите
Коментари Харесай

Удар на полицията! Разбиха голям канал за наркотици в Монтанско, задържаха дилърите и клиентите им

Полицаи разрушиха мощен канал за опиати в Монтанско, задържаха дилърите и техните клиенти, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
На 24 и 25 септември, след получена информация за държане и разпространяване на наркотични субстанции от мъж и жена на 37 и 29 година от село Меляне, криминалисти от районното ръководство в Монтана и чиновници на „ Специализирани тактически действия” са провели профилирана полицейска интервенция по линия "Наркотици ". В рамките на полицейската акция са подхванати дейности за определяне на лица, закупили от двамата и пренасящи наркотични субстанции.
В региона на село Белимел е открит и спрян лек автомобил "Мазда 2 " с монтанска регистрация. Той бил ръководен от 25-годишен гражданин на регионалния център. При осъществения оглед е открит са конфискувани 1.5 грама амфетамин. Непосредствено след селото е спрян "Фиат Стило " с монтанска регистрация, ръководен от 24-годишен гражданин на Превала. В автомобила са открити и конфискувани 4.1 грама канабис.
На територията на Монтана е открито и спряно "Ауди А4 " с монтанска регистрация, благосъстоятелност и ръководен от 34-годишен гражданин на града на Огоста, а в колата с него пътувал и 39-годишен от регионалния център. При осъщественото претършуване в автомобила са открити и конфискувани 0.3 грама амфетамин. При направения персонален обиск в районното ръководство на Монтана на пасажера от автомобила са конфискувани 30 грама канабис и грам амфетамин. При извършени беседи лидерът и пасажерът декларирали, че закупили наркотичните субстанции от двамата поданици на Меляне.
В полицейския арест на районното ръководство в регионалния град за 24 часа са арестувани всички водачи и пасажери, закупили наркотични субстанции, както и двамата поданици на Меляне, за които са получени данни, че правят търговия с наркотични субстанции. При осъщественото претършуване в дома им в селото са открити и конфискувани 284 грама канабис, 2 цигари марихуана, свивка марихуана, два бележника със описи с имена и два мобилни телефона. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
На 25 септември след получена информация, че двамата поданици на Меляне са засадили и отглеждат канабисови растения, са извършени спомагателни оперативно-издирвателни мероприятия по досъдебното произвеждане. При оглед в местността "Средила " в землището на селото са открити към 50 отрязани стъбла от растения, а директно до тях - отрязана зелена тревна маса от рода на конопа, с общо тегло 1.2 кг. Иззета е още 250 грама суха зелена тревиста маса и голям брой движимости и предмети, употребявани за осъществяваната незаконна активност.
Работа по случая продължава районното ръководство в Монтана.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР