Полицаи от цялата страна излизат на протестно шествие – митинг

...
Полицаи от цялата страна излизат на протестно шествие – митинг
Коментари Харесай

Полицаите излизат на национален протест на 15 юли за по-високи заплати

Полицаи от цялата страна излизат на протестно шествие – протест на 15 юли с искане за нарастване от 10% на заплатите. Протестът ще стартира от постройката на Министерство на финансите от 13 часа. Там ще бъдат обществено разисквани изказванията на министър Асен Василев за заплащането, мотивацията на служителите на реда и нарастването, което е имало миналата година и поради което той не е склонен да им се вдигнат парите и тази.

Оттам служителите на реда ще се насочат към Народното събрание, с цел да изразят неодобрение от „ безмълвното единодушие “ и „ бездействието “ на депутатите. Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, която провежда митинга, насочва покана към националните представителите да излязат тогава, с цел да чуят чиновниците в системата.

На митинга са поканени да вземат участие всички служители на реда, техните фамилии и близки, както и жителите.

Преди дни стана известно, че служителите на реда няма да получат желаното нарастване и то няма да бъде заложено в бюджета. Вътрешният министър Калин Стоянов застана зад настояванията на сътрудниците си и сподели, че ще се търсят разновидности. Народните представители от ГЕРБ и Движение за права и свободи във вътрешната комисия също показаха своята поддръжка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР