Ченгетата отчитат невиждан бум на задигнати джипове от марките Мерцедес“,

...
Ченгетата отчитат невиждан бум на задигнати джипове от марките Мерцедес“,
Коментари Харесай

Автоджамбазите Пуйката, Хастара, Чекията, Софиянеца, Гопето и Лъвицата захранвали Русия с крадени джипове

Ченгетата регистрират невъобразим взрив на отмъкнати джипове от марките „ Мерцедес “, „ Рейндж Ровър “, „ Jeep “, „ Тойота “ и „ БМВ “, като от началото на годината единствено в столицата са откраднати над 200 първокласни возила.

Полицейски източници настояват, че бизнесът с авточасти към Русия от откраднати в България джипове се управлява от пернишкия незаконен престиж Валентин Кирилов – Вальо Пуйката, който работи взаимно с различен известен от десетилетие крадец – Асен Колев – Хастара.

 БЕто какъв брой милиона заплаща правитеслтвото на Сакскобургготски за парцелите

Симеон II се готви за отвъдното: Написа в наследството си къде желае да бъде заровен

19.05.24 18:29

Автоджамбазите Пуйката, Хастара, Чекията, Софиянеца, Гопето и Лъвицата захранвали Русия с крадени джипове

19.05.24 18:19  Китай не желае да играе

Росен Плевнелиев с доста тежки думи за Сърбия!

19.05.24 17:27  Снимка: ФК

Революция в българския футбол: Жена ще е арбитър на мача „ Левски “ – Крумовград

19.05.24 17:00  Ваксините

Ваксините избавят животи! Защо не би трябвало да ги отричамe (ВИДЕО)

19.05.24 16:51

В бандата членуват и изкусните джамбази с обемисти кримидосиета Георги Михайлов – Гопето, Пепи Софиянеца и Светлин Христов – Светльо Чекията, които се включили към организацията на Пуйката наскоро, откакто се изпокарали за пари с предходния си шеф Светослав Петков – Лъвицата. В ъндърграунда се носи мълва, че Лъвицата измамил Гопето и Чекията с над 100 000 лв., като не им платил дължимото за откраднати от тях три джипа „ БМВ “ тази пролет.

Според данни на столичните ченгета групата на Вальо Пуйката е оборудвана с няколко машини за отключване и запалване на мотори на последни модели джипове, известни като „ тетрис “. Машините наподобяват остарялата игра на външен тип и са маскирани в корпусите на портативни игри на „ Нинтендо гейм пердах “. Джаджата се трансформира в шлагер още през 2022 година и сега е на въоръжение на автоапаши по целия свят. На черния пазар машината коства 50 000 лв., а импровизирано се твърди, че Вальо Пуйката купил 5 такива машини, с които боравят членовете на бандата му. С сходни джаджи разполагат и кримиорганизациите на Светльо Лъвицата и Красимир Пешев – Мраморския.

Въоръжени с машината „ тетрис “ автокрадците преодоляват отбраните даже на последни модели джипове и лимузини за под минута. Откраднатите возила се откарват в секрети гаражни кафези в София или пък в морги в Перник и за часове се разфасоват на части. Впоследствие най-ценните елементи се изнасят към Румъния и Полша, а осведомен твърди, че всичко отмъкнато се изкупува от украинска незаконна формация.

Накрая авточастите от България стигат до Русия, където се продават на повишена цена поради настоящото европейско ембарго за импорт на нови и използвани коли.

„ Заради войната в Украйна в Русия има изострен недостиг на авточасти и родните апаши съумяват да разпродадат всичко за негативно време. Те са заринати с поръчки и дори не си вършат труда да продават елементи на родния пазар – всичко се изнася отвън граница, с цел да стигне най-после до Русия “, разкрива столичен криминалист.

Според думите му бандата на Вальо Пуйката изнася отвън България и акумулатори на електрически возила от марките „ Лексус “ и „ Хюндай “, които се търгуват сред 7000 и 9000 евро на интернационалния пазар, а останалите елементи от отмъкнатите в столицата електрически коли се пласират у нас.

Въпреки, че столичните ченгета от дълго време са наясно кои са най-оборотните автокрадци в България, множеството знакови апаши със звучни прякори не престават да вилнеят необезпокоявано, с помощта на благосклонни съдии и туткаво правораздаване.

Така да вземем за пример Валентин Кирилов – Пуйката бе задържан преди 6 месеца с крадено първокласно „ Ауди “ S8 в столичния кв. „ Левски “ от антимафиоти от отряд „ Кобра “ след щуро гонене из тесните улички на квартала, само че прекара единствено седмица в ареста, преди да бъде пуснат на независимост под парична гаранция. Миналото лято Върховен касационен съд дефинитивно осъди пернишкия рецидивист на смехотворните 2 година затвор за кражби на сейфове на две компании в Перник, осъществени през далечната 2013 година Кирилов обаче не се озова в пандиза, защото е лежал дълготрайно време в ареста.

Тази пролет Вальо Пуйката беше задържан на летище „ София “ при опит да отлети към Дубай,

откакто дал подправено пълномощие от някогашната си брачна половинка, че може да изведе в чужбина малолетния им наследник, само че още веднъж беше пуснат на независимост.

Сходна е историята и на Асен Колов – Хастара. Той закупи известност на 11 април 2013 година, когато с краден джип натресе служебната кола на тогавашния началник на ДАНС Константин Казаков на кръстовището на НДК. Бандитът полежа няколко месеца на топло, преди да излезе на независимост и да възобнови незаконния си поминък. Иначе за Хастара за първи път се чу още през есента на 2009 година, когато беше задържан като главатар на тайфа за кражба на лимузини. Тарикатът плащал заплати на двама корумпирани полицаи  да го пазят, до момента в който краде колите, и да му дават информация за възможна плячка или акции на Министерство на вътрешните работи. Хастара беше задържан минути откакто отмъкна джип БМВ на финансовото министерство. Оказа се, че в набега му помагал офицер от работа „ Военна информация “. През есента на 2020 година Хастара беше разгласен за национално търсене като част от бандата на Лъвицата, само че самичък се съобщи в Министерство на вътрешните работи и не след дълго още веднъж излезе на независимост.

Георги Михайлов – Гопето и Пепи Софиянеца, неведнъж задържани за обири на първокласни коли, пък бяха главните обвинени за забити две кирки във входната врата на жилището на тогавашния полицейски началник на бранш „ Престъпления, свързани МПС “ в Националната полиция Стоян Йотев напролет на 2020 година След злокобното обръщение бандитите бяха закопчани, само че към днешна дата още веднъж са на независимост и стремително крадат първокласни джипове в столицата.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Припомняме, че първи осведоми за огромната спецоперация на Столична дирекция на вътрешните работи и отряд „ Кобра “ през есента на 2023 година. На 10 октомври бяха хванати известните автоджамбази Валентин Кирилов – Пуйката и Войника. Екшънът се разигра в столичния квартал Подуене. През 2021 година Валентин Кирилов – Пуйката беше обвинен за кражбата на автомобила на Росен Плевнелиев.

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР