Полицаи от Първо РУП-Бургас разкриха стопанката на ротвайлера, който нахапа

...
Полицаи от Първо РУП-Бургас разкриха стопанката на ротвайлера, който нахапа
Коментари Харесай

Първо РУП-Бургас откри чий е ротвайлерът, нахапал жена. Вижте какво казва стопанката му

Полицаи от Първо РУП-Бургас разкриха стопанката на ротвайлера, който нахапа преди седмица жена в жк " Възраждане ". Днес собственичката и брачният партньор й са пристигнали в районното ръководство и са дали подробни пояснения, заяви флагман.бг. Ето версията на дамата с ротвайлера:

" В една от уличките до Борисовата градинка в Бургас на 17 септември към 10 часа сутринта разхождах кучето. Нямаше хора. То е на 9 месеца, беше без намордник, само че с пай мотив.  Има камери - дано се види каква беше ситуацията. Кучето се изхождаше до дървото, беше към този момент завършило. Аз бях наведена, с тил, в найлонова торбичка и ръкавица прибирах екскрементите.  Сигурна съм, че минувачката или го ритна или го бутна. Кучето ми  не е нападателно, а аз не съм се държала надменно. Не познавам дамата. Смятам, че просто желае да получи някакво парично обезщетение за нещо, за което не съм отговорна. Имам съмнения, че кучето е било провокирано ", каза стопанката на ротвайлера.

Вследствие на жестоката захапка от ротвайлера бургазийката Аделина Арсова твърди, че получила дълбоката рана на лявата ръка.

Според настоящата общинска разпоредба в Бургас кучета, които спадат към междинна или едра порода, следва да се разхождат с намордници. За нарушителите следи зооотдела на общинската администрация и следва да бъдат санкционирани.
 
В член 33, алинея 2 от наредбата изрично е посочено, че кучета, които се разхождат извън обозначените за задачата места, би трябвало наложително да бъдат с каишка, а междинните и по-едри животни с намордник. Собственикът на кучето е задължен да отстранява замърсяванията, породени от животното.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР