Полицаи и пожарникари излизат на нов национален протест за по-високи

...
Полицаи и пожарникари излизат на нов национален протест за по-високи
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари протестират за заплати в София и Варна

Полицаи и пожарникари излизат на нов народен митинг за по-високи заплати в четвъртък в София и Варна. Двете прояви ще се проведат редом от 12.30 часа.

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи упорстват за най-малко 15% нарастване на всички хонорари в системата със задна дата, за което проведоха серия митинги от празника на силовото ведомство на 5 юли насам.

„ Нашата стратегия си е наша стратегия. Казахме, че няма да пропуснем нито един професионален празник на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. 14 септември, Празникът на пожарникарите, няма да го пропуснем. Не беше изработен и опит да се разберем с управлението. Ако тези претенции, зад които сега стоим, не бъдат в по-голямата си част изпълнени, от 5 януари натам нашите митинги ще станат ежедневни “, предизвести тази седмица шефът на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

По време на последното съвещание на Съвета за обществено партньорство във вторник зам.-министър Стефан Балабанов за следващ път отхвърли опцията заплатите на чиновниците да бъдат увеличени през тази година.

Той даде обещание само управлението на Министерство на вътрешните работи да предложи на държавното управление „ доста нарастване “ от 1 януари следващата година. Според плановете на министерството 15-процентно нарастване на заплатите ще да коства на бюджета 136 млн. лв. годишно.

Първоначално синдикатите упорстваха то да се случи от 1 юли, само че откакто желанието им не бе задоволено, към този момент желаят приходите им да бъдат увеличени със задна дата от 1 февруари. Нито премиерърт Бойко Бпорисов, нито финансовият министър Владислав Горанов обаче към този момент са коментирали сходна опция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР