Полицаи и надзиратели от цялата страна започват нова вълна от

...
Полицаи и надзиратели от цялата страна започват нова вълна от
Коментари Харесай

Задава се нова вълна от протести - полицаи и надзиратели излизат в София

Полицаи и надзиратели от цялата страна стартират нова вълна от митинги с претенции за нарастване на заплатите минимум с 20% и действителни промени в бранш “Сигурност”. Това оповестиха от най-големите им профсъюзни организации - Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България.

От двете централи припомниха, че организациите им се намират “в положение на протест” от 20 февруари. В последните 3 месеца са били провеждани публични срещи в друг формат, без от синдикатите да получат приемлив отговор от представители на ръководещата Четворна коалиция. Нещо повече - на 27 април профсъюзните водачи са поканили народните представители от четирите партии на властта - “Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, “Има подобен народ” и “Демократична България”, с цел да обсъдят въпроси, свързани с осъществяването на така наречен Програма за ръководство на страната. До момента нито един народен представител от болшинството не си е направил труда да отговори на чиновниците от Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването.

“Категорично се противопоставяме на неналичието на изясненост в политиката по приходите в бранша и почналите фраг­ментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни... Възмутени сме от тиражирани посредством медиите лъжливи изказвания на представители на ръководещата коалиция, свързани с позицията на нашите организации по проблематични въпроси”, обвяват от синдикатите.

Протестните дейности не престават в три стадия. Още от през днешния ден служителите на реда и надзирателите са призовани да се явяват на работа и да извършват отговорностите си, като сложат на униформите си значки и лентички. Вторият стадий е разгласен за 3 юни, когато след края или преди началото на работното време или в обедната отмора униформените и цивилните излязат на безмълвни митинги пред постройките на полицейските ръководства или пандизите, в които работят.

За 12 юни е разгласен Национален протест митинг в центъра на София, на който са поканени освен служителите на реда и надзирателите, само че и всички български жители, за които не е безразлично положението на бранш “Сигурност”.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР