Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района

...
Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района
Коментари Харесай

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

Полицаи изтеглиха в четвъртък вечер чиновници и жители в региона на автогара " Запад " в Бургас след получен неочакван сигнал за образователна паника за сложено самоделно взривно устройство. Извършената интервенция е в границите на огромно образователно антитерористично занимание за състава на Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас, оповестиха от пресцентъра ѝ.

Няколко часа регионът на автогарата е бил отцепен. В учението са взели участие чиновници от 15-те районни ръководства и четирите отдела на крайморската дирекция -  " Охранителна полиция ", " Криминална полиция ", " Икономическа полиция " и " Разследване ".

" Целта на образованието - повишение на готовността и времето за реакция на полицейските чиновници при сходни сигнали, бе реализирана. По мое мнение участвалите в учението чиновници демонстрираха професионални реакции по противопоставяне на терористична опасност. Предстои разбор, който ще покаже възможната нужда от усъвършенстване на общата организация при реакция по сходни сигнали ", разяснява ръководителят на образователното занимание и шеф на ОД на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов, представен от пресцентъра на полицията.

От февруари по улиците на Бургас дежурят пеши патрули със служебни полицейски кучета, а със заповед на шефа на локалната полиция антитерористични патрули в града има по време на празниците, където има огромно скупчване на хора.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР