Политологът Теодора Йовчева коментира темата с високите цени на тока,

...
Политологът Теодора Йовчева коментира темата с високите цени на тока,
Коментари Харесай

Теодора Йовчева: През 2013 г. сметките за ток доведоха до големи протести. Но сега ситуацията не е същата

Политологът Теодора Йовчева разяснява тематиката с високите цени на тока, парното и газта у нас в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Ще напомня, че през 2013 година точно сметките за ток породиха едно големи митинги в цялата страна, даже освен в София. В случая не е аналогична обстановката, тъй като няма парламентарно определено държавно управление, което да си подаде оставката. Имаме служебно държавно управление, а в нашата история не е имало случай такова да си подаде оставката в символ на митинг. Много е малко евентуално да има митинг с искане за оставка на служебно държавно управление. Не, че е невероятно. В България политическата доктрина споделя, че изборите конституират посланичество, само че в последните две години обърнахме теорията и съгласно мен представителството в действителност създава избори непрекъснато. Според мен тематиката за енергетиката си заслужава да бъде коментирана от политиците освен в предизборната акция, а и въз основата на договорката, която беше направена преди два дни с Турция. Най-вече тематиката за диверсификация на източници на сила. Това е по-политическия проблем в по-глобален проект. Разбира се, и съответните ограничения, които да подкрепят крайните консуматори ", счита тя. 

" Сякаш към този момент от този цикъл от избори се видя, че няма огромна разлика в крайния живот на хората. Не мисля, че ще има толкоз огромна тежест, че да дефинира спечелилия от изборите ", съобщи още Йовчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР