Политологът Страхил Делийски написа коментар в социалната мрежа Facebook за

...
Политологът Страхил Делийски написа коментар в социалната мрежа Facebook за
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Чудят се как да стигнем европейските нива на преразпределение и затова буксуват преговорите за кабинет

Политологът Страхил Делийски написа коментар в обществената мрежа Фейсбук за това какъв брой харчат другите страни в Европа по отношение на своя Брутен вътрешен артикул /БВП/. Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Понеже се приказва за евроинтеграция и ще се прави евроатлантическо държавно управление. Ето какъв брой харчат европейските страни по отношение на Брутният вътрешен продукт (според Евростат). Средно за еврозоната делът е 52.3%. За България е 40%.

За Русия е към 36% (колкото беше преди пандемията у нас). 12% % повече (като европейците) би означавало над 15 милиарда в допълнение.

Покъртително е какъв брой се харчи в страните от еврозоната за обществени разноски ( пенсии и разнообразни обезщетения) и какъв брой в България – 21/13. Подобно е и съотношението в опазването на здравето (8.3/5). За сметка на това харчим съвсем двойно повече за вътрешен ред и сигурност. Преди пандемията числата бяха малко по-различни, само че съотношенията са същите.

Вероятно се чудят по какъв начин да стигнем тези равнища на преразпределение и по тази причина буксуват договарянията за кабинет. А през това време непрекъснато се чува от тв приемника какъв брой доста харчела страната. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР