Политолог коментира актуални теми от политиката и отдаде заслуженото на

...
Политолог коментира актуални теми от политиката и отдаде заслуженото на
Коментари Харесай

Политолог: Румен Радев е господарят на държавата, оказа се най-умният и хитър политик

Политолог разяснява настоящи тематики от политиката и отдаде заслуженото на президента.

Строи се невероятен кабинет. Но съгласно мен се бърза, тъй като кабинетът е тежък, с четири партии, до момента в който страната е в сериозна обстановка – закъснели сме по всички европейски стратегии и фондове, цените са отвън надзор. Сглобяването на безредно държавно управление с неразбираеми отговорности и да не се знае кой какво прави след месец-два ще събори всичко. Такова мнение изрази в утринния блок на Българска национална телевизия политологът Калоян Методиев.

Според него образуването на новия кабинет би трябвало да върви умерено, рационално и законово, защото " един подробност може да се окаже пукнатината, от която да зейне бездна след няколко месеца ".

По думите му се пробват имена на министри в публичното пространство, което е излишно да се прави.

Нямаме към този момент време и нерви за опити и такива игрички на дребно, счита Методиев и акцентира, че няма по какъв начин да има държавно управление без Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ.

По отношение на президента политологът уточни, че сега Румен Радев е №1 в страната.

Той е огромният победител, оказа се най-умният и остроумен политик в страната. Има мощно въздействие в обществото. Вече осем месеца ръководи посредством длъжностен кабинет. Той е господарят на страната сега, разяснява той.

На въпрос за бъдещите министри Методиев означи, че имената в новия кабинет са от огромно значение, защото от тях ще зависи динамичността и развиването на институциите.

,,Бих посъветвал партиите доста добре да си подберат имената на министрите, въпреки че сега сме в обстановка на социална упойка, защото 70% от хората не отидоха да гласоподават на изборите``, подсети анализаторът.

За първите усещания от живота на 47-ото Народно заседание Калоян Методиев уточни, че сме станали очевидци на личностни нападки и борба.

Няма добър звук, няма разговор, не виждам вероятност това да се промени, а в противен случай – ще се задълбочава. Липсват фигурите, които да внесат спокойствието. Има тежки проблеми за решение, тъй като останалите страни към този момент си харчат парите от Плана за възобновяване, вземат решение си проблемите с ваксинацияна и Коронавирус пандемията. Изоставаме с най-малко пет обиколки от Европейски Съюз, разяснява той.

Според Методиев никой няма да даде на новото държавно управление нужните 100 дни толеранс.

,,Няма да има нито 100 дни толеранс, нито успокоение. Това преливане на министри от служебния кабинет в постоянен няма да разреши да има 100 дни. Ако желаят рестарт и обновяване, да рискуват с нови имената, с цел да не наследят греховете на служебното правителство``, счита Методиев.

На финала политологът уточни, че по този начин афишираната смяна в страната надали ще настъпи, тъй като за тази цел би трябвало да има спокойна политическа среда, което би било мъчно за реализиране при тази настройка.

Освен това 70% от българите някъде се скриха. С 30% изборна интензивност не може да се прави смяна, отсече най-после Калоян Методиев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР