Политиците си мислят, че знаят всичко. На КСНС нямаше нито

...
Политиците си мислят, че знаят всичко. На КСНС нямаше нито
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: Не съм видял наши бизнеси да проявяват интерес към Северна Македония

Политиците си мислят, че знаят всичко. На КСНС нямаше нито един специалист, това беше огромна изненада за мен. Исках да видя кой стои около стените, само че нямаше никого. Експертите трябваше да обяснят какъв брой български магазина има в Северна Македония и по какъв начин се развива там бизнесът. Досега не съм видял някой от нашите бизнеси да демонстрира интерес към Северна Македония. Ние произвеждаме едни и същи неща ". Коментарът направи пред БНР проф. Иван Илчев, член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония.

Професорът заяви, че идващото съвещание на комисията ще е в последните 5 дни на февруари. Според него сговорчивостта в българо-македонската историческа комисия е единствено на думи и изчезва, когато се стигне до действителности.

По думите на проф. Илчев слагането на историята в центъра на договарянията сред София и Скопие е било решение на политиците, които не са подхванали никакви решения в останалите области: " Не направиха съвсем нищо за бизнеса. Бих бил любопитен да видя стопански разбор за прословутия Коридор №8 - какъв брой коли ще минат, какъв брой ще е претрупан. Не съм видял стопански разбор и за самолетната линия - какъв брой души ще летят с нея, какви товари ще се придвижват, какъв брой ще преференциално за РСМ да се лети през София, в сравнение с през други дестинации ", уточни още професорът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР