Политиците обикновено мислят краткосрочно, мислят за следващите избори. А гражданите

...
Политиците обикновено мислят краткосрочно, мислят за следващите избори. А гражданите
Коментари Харесай

Калфин: Липсва стратегически разговор как ще изглежда България след 10-15 години

" Политиците нормално мислят краткосрочно, мислят за идващите избори. А жителите някак си мислят по-дългосрочно, макар че в този политически диалог, който е сега, сякаш доста хора си споделят " Дай да получим в този момент нещо, пък явно, че няма кой да мисли отсега нататък ", сподели някогашният външен министър, някогашен вицепремиер и обществен министър Ивайло Калфин пред " Фокус ".

По думите му в България липсва стратегически диалог, липсва това да си представим по какъв начин желаеме да наподобява страната ни след 10 или 15 години.

" Затова България беше последна, хайде, предпоследна, преди Холандия, само че там са други аргументите, да представим Плана си за възобновяване на страната – големи средства, които се дават на Европейския съюз. Ние просто нямахме подготвени планове, нямахме хрумвания, нямахме неща, които бихме желали да се случат, в случай че има опция. Ето, дадоха ни тази опция и ние се оказа, че занапред започваме да мислим по какъв начин да похарчим едни пари, а не какво да се случи с страната ни ", сподели още Калфин.

Според него би трябвало да се приказва за дълготрайни политики.

" Трябва да намерят някоя обща точка политиците и тази обща точка е това, че ние всички живеем в една страна. Каквато си я създадем, в такава ще живеем. И несъмнено ще се сменят доста ръководства и доста разнообразни партии през властта, само че във връзка с обществена политика, във връзка с опцията човек да получи това качество на живот, което всички чакаме, би трябвало да има общи решения ", добави Калфин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР