Политиката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е насочена към

...
Политиката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е насочена към
Коментари Харесай

Макрон: Дестабилизация на Евросъюза е целта на политиката на Ердоган

Политиката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е ориентирана към дестабилизирането на Европейския съюз, съобщи Еманюел Макрон в изявление за „ Пари мач ”, съобщи БГНЕС.

Според френския президент, Ердоган води експанзионистична политика , учредена на комбинация от шовинизъм и изслямизъм, която е несъвместима с европейските ползи и е фактор за дестабилизация на Европа.

„ В такава обстановка Европа би трябвало да направи реалистична оценка на протичащото се и да работи в сходство със своите ползи ”, безапелационен е Макрон.

Той добави, че никога не се афишира за ескалация. Но, изхождайки от нуждата за предприемане на симетрични дейности, би трябвало да се заобикаля проявата на „ безсилна дипломация ”.

„ Ние към този момент дадохме знак, изтъквайки успеваемостта на европейската взаимност ”, акцентира Макрон, който през днешния ден ще разисква метода на Европейски Съюз към най-важните интернационалните проблеми с канцлера на Германия Ангела Меркел.

На 12 август Макрон прикани Анкара да приключи едностранните изследвания за петрол в Източното Средиземноморие. На идващия ден френското министерство на защитата заяви, че изпраща в района два многоцелеви самолета „ Рафал ” и фрегатата „ Лафайет ”, което провокира остра реакция от страна на Анкара.

В тази връзка Макрон акцентира, че Франция е средиземноморска страна, като в това време се афишира за еластичен метод при решаването на обвързваните с Турция проблеми.

Той напомни, че е измежду дребното европейски водачи, които през последните години е провел няколко персонални срещи с Ердоган, поради което е бил подложен на критика.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР