Политиката на президента на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна спъва

...
Политиката на президента на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна спъва
Коментари Харесай

Болтън атакува Байдън: Стратегията на САЩ в Украйна цели единствено забавяне победата на Русия

Политиката на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на Украйна спъва нейното контранастъпление, счита Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност на някогашния президент Доналд Тръмп. Според него повода за незадоволителните триумфи на Киев е " нерешителното и нестратегическо даване на западна военна помощ ".

За „ Уолстрийт Джърнал “ Болтън написа, че страхът от ескалация, както и политиката на Москва, са предиздвикали западните водачи да проявят " парализираща нерешителност ", а НАТО е посочила " отвращение да се придържа към уговорките за възобновяване на цялостния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна ". Той счита, че това се дължи и на " сполучливото въздържане от страна на Кремъл ".

Джон Болтън е уверен, че неналичието на забележителен прогрес в Украйна " е резултат от тактиката на Съединени американски щати, целяща само да забави успеха на Русия ".

" За това, че украинската атака е в застой, би трябвало да се упреква нерешителността на Байдън ", написа някогашният чиновник и приканва Вашингтон да преразгледа тактиката си по въпроса за оръжейните доставки за Киев.

От началото на съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати са одобрили помощ в размер на над 113 милиарда $. На 10 август Джо Байдън изиска от Конгреса спомагателни 13 милиарда $ за тази цел. Този месец украинските управляващи започнаха и договаряния със Съединени американски щати за приемане на гаранции за сигурност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР