Политическото говорене не води до нищо, както и политическите страсти.

...
Политическото говорене не води до нищо, както и политическите страсти.
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски: Ще разчитаме на хора, които са отдалечени от партийните структури

" Политическото говорене не води до нищо, както и политическите пристрастености. Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в другите области. Няма определени още хора. Ще търсим поддръжка от безусловно всички, концепцията е цялостна смяна на политическия звук, да се премине от една забележима за всички неефективна борба към разговор и общи допирни точки ", съобщи след връчването на първия изследователски мандат проф. Николай Габровски.



По думите му той е изборът като персона, която е консенсусна, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, имаща добър разговор с всички.

Според проф. Николай Габровски, в случай че България влезе в нови предварителни избори през март, ще изгубим време и пари, както и престиж. " Свикнал съм да работя в екип в тежки условия, такава е специалността ми ", добави той.

Проф. Николай Габровски изрази оптимизъм за сформиране на постоянен кабинет, означи, че следва доста работа и разяснява, че ГЕРБ-СДС ще се опита да разплете възела на българската политика.

" През последните години съм получавал доста предложения за 2 неща - едното е да работя в чужбина, другото е да вляза в политиката, постоянно до момента съм отказвал. В момента България е на кръстопът на прекалено много рецесии - обществена, икономическа, енергийна, има сериозен мигрантски напън и една от водещите аргументи за всичко това е политическата рецесия. Това нещо би трябвало да спре по някакъв метод ", добави проф. Николай Габровски.

Проф. Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър председател. Той одобри първия изследователски мандат от президента Румен Радев на " Дондуков " 2.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател има една седмица за сформиране на държавно управление. Вчера от партията обявиха, че имат два разновидността за министър председател - Бойко Борисов или безпристрастен претендент, който да е допустим за другите партии. Ако ГЕРБ не съберат поддръжка за кабинет - вторият мандат ще бъде връчен на " Продължаваме Промяната ".

Румен Радев организира диалози за сформиране на постоянен кабинет с всички парламентарно показани обединения и изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР