ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план за действие

...
ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план за действие
Коментари Харесай

Мартин Димитров, ДБ: Виждаме възможност за разговори с втория мандат

" ГЕРБ смъкнаха предходното държавно управление, без да имат проект за деяние какво вършат по-късно ", съобщи в " Още от деня " ръководителят на парламентарната икономическа комисия, народен представител от " Демократична България ", Мартин Димитров.

Той е безапелационен, че рационалните хора поддържат постоянно смислените оферти, по тази причина и " Демократична България " гласоподава " за " качествените оферти, без значение от коя политическа мощ са импортирани. Това обаче не значи, че държавно управление на ГЕРБ ще бъде подкрепено от тях.

По думите му в Демократична България виждат опция във втория мандат да бъдат извършени доста съществени диалози за сформиране на държавно управление.

Димитров разяснява тематиката с Шенген, като акцентира, че на България е необходим логичен непоколебим проект за промени, тъй че следващата година по това време да са направени крачки и в битката с корупцията, и в битката с проведената престъпност, и защитата на границата.

Приет беше законопроектът на " Демократична България " за гласност на свободните потенциали в данъчно-акцизните хранилища, заяви още депутатът. Мярката влиза в действие от 1 януари.

" Той ще докара до повече конкуренция, по-ниски цени, изключително в естествена обстановка, не като сегашната. По отношение на ембаргото за съветския нефт - то влиза в действие от 5 декември. Има доста значим спор в българския парламент - да се позволи ли износът на артикули от съветски нефт или не и какво би се случило, в случай че сериозна инфраструктура от петролния бранш съобщи, че отхвърля да действа по някаква причина? Ние като страна нямаме решение, по тази причина предложихме законопроект в такива случаи страната да влиза като необикновен шеф - единствено в краен случай, единствено в случай че всички пазарни механизми са изчерпани ", означи Димитров.

Интересът на България сега е при дерогация да внася съветски нефт на по-ниски цени, изгодите да са за българските консуматори. Това може да се случи, в случай че има регулатор на пазара - Комисия за защита на конкуренцията, който да бъде същински и работещ.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР