Политическият съвет на коалицията БСП за България реши, че депутатите

...
Политическият съвет на коалицията БСП за България реши, че депутатите
Коментари Харесай

Коалицията около БСП също поиска Петър Илиев да бъде оттеглен

Политическият съвет на обединението " Българска социалистическа партия за България " реши, че депутатите ѝ няма да поддържат проектокабинета на " ИТН ", в случай че кандидатурата на Петър Илиев като вицепремиер и министър на вътрешните работи не бъде оттеглена.

Преди ден същото желаеха и и парламентарната група на Българска социалистическа партия. Още по-късно обаче зам.-председателят на Има Такъв Народ, че Илиев няма да бъде оттеглян.

Сега политическият съвет на обединението към Българска социалистическа партия показва още, че " прави оценка високо положените старания на преговорния екип за реализиране на политическо съглашение с Политическа партия Има Такъв Народ, в което да залегнат целите на обединението ".

Българска социалистическа партия беше единствената групировка, която определяше договарянията с Има Такъв Народ като ползотворни. Социалистите дълго демонстрираха, че договарянията с хората на Слави Трифонов вървят добре. Очакваше се предходната седмица Националният съвет социалистите да вземе решение за поддръжка на кабинета, само че вместо това даде мандат за продължение на договарянията с Има Такъв Народ. Формалната причина беше разминавания сред целите на Българска социалистическа партия и прочетената от Има Такъв Народ декларация с цели на предстоящ кабинет, както и неналичието на съглашение за поддръжка.

Всъщност обаче това решение даде опция на партията да види какви са настроенията в останалите две партии, които водиха договаряния с Има Такъв Народ за поддръжка. През почивните дни социалистът Стоян Мирчев даже разгласи, че крайното решение на Българска социалистическа партия зависи и от позициите на " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ). В понеделник Нинова отхвърли сходно нещо, само че в това време и двете други обединения оповестиха, че.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР