Политическият натиск върху България ще се увеличава. Досега всичко беше

...
Политическият натиск върху България ще се увеличава. Досега всичко беше
Коментари Харесай

Да очакваме ли политически натиск от Брюксел?

Политическият напън върху България ще се усилва. Досега всичко беше доста дипломатично. Някак се споделяше, че вървим напред, само че към този момент явно имало нещо, преляло чашата и в последна сметка докара до това, че и в двата отчета да няма добра оценка за това, което се случва в България, разяснява пред БНР политологът и учител в Нов български университет Иван Начев.

В средносрочен проект той предвижда напън върху България, а в дълготраен проект – и финансов напън.

"Тоест, в случай че България продължава да работи по този начин безхаберно, както сега, ще се стигне до последователно прекъсване на финансовите й средства, което не е добре за българското общество ", счита политологът.

По думите му дебатите в Европейския парламент, които предстоят през днешния ден, отдадени на България, са показателни за напъните и упоритостта на новата Европейска комисия да сложи върховенството на закона в основата на разпределението на средствата в Европейски Съюз.

"Тоест в един по-негативен сюжет може въпреки всичко да докара да бъдат по-внимателно разпределяни тези средства, а за какво не и до прекъсване на някои от европейските фондове за България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР