Политическите партии трябва да намерят алгоритъм за излизане от кризата. Това

...
Политическите партии трябва да намерят алгоритъм за излизане от кризата. Това
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Партиите трябва да се обединят за премахване на статута на служебния кабинет

Политическите партии би трябвало да намерят логаритъм за излизане от рецесията. Това сподели в предаването " Това е България “ на  Радио " Фокус “  политологът Калоян Методиев. Те би трябвало да се обединят за унищожаване на статута на служебния кабинет. Това Народно събрание би трябвало да го направи чрез една смяна в Конституцията, за да се успокои страната ни. Всички политически партии би трябвало да се обединят сега за това, уточни политологът. По мнението му, моделът сега с потреблението на длъжностен кабинет е катастрофален не единствено поради корупционните кавги и чистките, злоупотребите с власт, само че и ни вкарва в изолираност с Европейски Съюз. Той даде образец със статуса във Facebook на служебния министър председател и заканите, които той насочва против Австрия и Холандия.

" Според мен, това служебно правителство стана рисково за развиването на страната  ни, то не знае как да ръководи. С това разпалване на антиевропейски настроения припомня на авторитарни водачи, които търсят последното спасение в шовинизва. Знаем как свършват подобни режими. Но за какво трябва да претърпяваме сходно развиване и у нас. Трябва да се върнем към стабилността ", сподели Калоян Методиев.

Според него, границата ни е разграден двор. В момента страната ни е пленник в една война със сериозни европейски страни, а това граничи с национално предателство, счита още политологът.

При цялото това състояние на страната ни политическите партии са разрушени и разединени и гледащи по-скоро личния си дневен ред, в сравнение с голямата национална картина, сподели Методиев. Приоритет за тях трябва да е българското общество, с цел да се успокои развиването му. Да се успокоят нещата с европейците, да се стегне границата, парламента да стартира да приема закони. " Няма сега непоклатимост и предвидимост в нито едно от политическите решения. Двата месеца, които бяха обилно отпуснати от президента, бяха едно изгубено време. Трябваше да се даде първият мандат незабавно след изборите. А не да се печели време със служебния кабинет и той да си разиграва коня. Това е изгубено време за страната ", сподели още Методиев. Разговорите започват от през днешния ден. От тоя момент вече може да се приказва за политическа смяна. Това е последната опция на ръководителите на партии, с цел да може да се спре политическия инженеринг на президентството. Защото няма гаранция, че рецесията няма да се задълбочи. Докато съществява центърът за дестабилизация вътре в президентството, няма да има усмиряване в страната ни. Няма да има развиване пред страната ни. 

" Апелът ми към политическите партии е да седнат и да мислят държавнически и след това всеки да показа собственият си план. Трябва да се намерят базовите неща, свързани с утешение, работещи институции, икономическо развитие и всемирен полезности, с цел да догоним останалите европейци. В противоположен случай, ще се потопим и ще останем една сива зона сред Ориента и Европа, затворени в Шенгенски сандвич. Това ще ни отдели и културно и стопански, и обществено, ще се комплексираме окончателно като слабото звено в Европейски Съюз.  Трябва да направим усилия да се измъкнем от обстановката, в която се намираме ", добави политологът Калоян Методиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР